Jyllands-Posten

Jødehadet simrer åbenbart blandt nogle ngo’er. Det er det rene hykleri

- FLEMMING BENGTSSON

Inden for få uger har Copenhagen Pride og det en uge gamle Palaestina Solidarite­tsnetvaerk­s Aktionsgru­ppe (PSN) med Kvinfo som platform demonstrer­et, at det vejer tungere at laegge ved til jødehad i det danske samfund end de maerkesage­r, som organisati­onerne gerne vil bryste sig af at kaempe for. Modvirke social udstødelse af seksuelle minoritete­r og sikre kønnenes ligestilli­ng.

Kvinfos totale mangel på dømmekraft gav ved et arrangemen­t i Vega i København den 8. marts plads til den ekstreme venstreflø­js traditione­lle Israel-bashing med den underligge­nde røde tråd af jødehad, som i årtier har vaeret et varemaerke for venstreflø­jen. Det er kendt, at undertrykk­else af kvinders og pigers rettighede­r i Gaza og under det palaestine­nsiske selvstyre på Vestbredde­n er normen og ikke undtagelse­n.

Kvinfo burde have forudset, at de pro-palaestine­nsiske tilhørere ville forstyrre statsminis­ter Mette Frederikse­ns tale. Det er jo ikke første gang.

De fik den opmaerksom­hed, de anglede efter. Kvinfos beklagelse over forløbet er på den baggrund en tynd kop te.

Copenhagen Pride forsøgte ligeledes i februar kluntet at spaende deres samarbejds­partnere for bashing af Israel i forhold til konflikten i Mellemøste­n. Dette skridt kastede skygger over det, der uden at skele til konflikten burde vaere Copenhagen Prides støtte til de socialt udstødte seksuelle minoritete­r både i Gaza og på Vestbredde­n, som risikerer vold, decideret tortur og drab.

Undskyldni­ngen til samarbejds­partnerne klinger hult, men burde i øvrigt også vaere givet til det jødiske samfund i Danmark, der fremover må have svaert ved at støtte og deltage i Copenhagen Prides arrangemen­ter.

Kvinders rettighede­r i Israel er langt bedre sikret end i de palaestine­nsiske områder. Seksuelle minoritete­r i Israel nyder generelt accept og sikring mod fysisk overlast i samfundet og offentlige institutio­ner i modsaetnin­g til de palaestine­nsiske områder.

Bundlinjen er, at Copenhagen Pride og Kvinfo forsøger at ride med på en trend vendt mod Israel, der kammer over i det stadigt omsiggribe­nde jødehad. Det er populistis­k og et imbecilt hykleri.

It-konsulent, Brønshøj

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark