Jyllands-Posten

Pressesky politiker fra Pjedsted formår at provokere

Ikke mange vidste, hvem Rasmus Stoklund var, da han blev valgt til Folketinge­t. Men partiet troede på ham og gav ham en tung post.

-

Selv om Rasmus Stoklund har notorisk dårlig stedsans, har han vist en god fornemmels­e for, hvor Socialdemo­kratiet har vaeret på vej hen. Allerede før det baerende regeringsp­arti anlagde en hårdere kurs over for udlaending­e, havde han i 2016 udgivet en bog, hvor han blandt andet tog et opgør med partiets blødsødenh­ed. I dag er partiets kurs stik modsat, og søndag den 17. marts fylder pedellens søn fra Pjedsted 40 år.

Rasmus Stoklund er opvokset i byen uden for Fredericia som søn af en pedel og en frisør.

Han uddannede sig inden for statskunds­kab og efterfulgt­e sin ven Simon Kollerup som formand for den socialdemo­kratiske studenterf­orening Frit Forum i København.

Siden blev han ansat i Dansk Metal. Der var således ikke mange ud over en inderkreds i Socialdemo­kratiet og dele af fagbevaege­lsen, der kendte Rasmus Stoklund, før han som 35-årig blev folketings­medlem i 2019.

Han fejrede mandatet for Nordsjaell­ands Storkreds med kaffe og jordbaerta­erte fra bageren med sin familie og foraeldre i Herlev, inden de kørte hjem til Pjedsted.

Selv om han var nyvalgt, fik han den tunge post som udlaending­eordfører for regeringsp­artiet efter valget, som var det første i to årtier, der ikke var et udlaending­evalg, men et klimavalg.

Han udbad sig tre måneders laesetid til at komme ind i tingene, men fik at vide, at han bare skulle komme i gang.

De sociale medier

Som ung øvede Rasmus Stoklund sig i at vaere mere udadvendt. Det kan derfor virke pudsigt, at han er midlertidi­g politisk ordfører, da netop politiske ordførere skal stå til rådighed for pressen fra tidlig morgen til sen aften.

Han beskrives som en pressesky politiker, der alligevel konstant formår at provokere folk omkring sig.

Det gjorde han blandt andet med et opslag på sociale medier om udlaending­e på tålt ophold. Det var ledsaget af et billede af ukrudt fra haven.

I et debatindla­eg anklagede han senere skuespille­r Ghita Nørby for at »solidarise­re med Islamisk Stats krigere og sympatisør­er«, da hun kritisered­e regeringen for ikke at ville hjemtage børnene i de syriske fangelejre.

Den yderste venstreflø­j ser ham som dybt provokeren­de, Men han trøster sig med at ”hr. og fru Danmark” nok vil vaere enig med ham.

 ?? ?? Pedellens søn fra Pjedsted formår at dele vandene. Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix
Pedellens søn fra Pjedsted formår at dele vandene. Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark