Jyllands-Posten

Fra drømmende husmaler til elsket tv-stjerne

Patrick Duffy fik med 1980’er-succesen ”Dallas” en drøm til at gå i opfyldelse.

-

Da en lille fiskerby i det sparsomt befolkede Montana i 1949 blev en indbygger rigere, lå det ikke i kortene, at den lille dreng skulle blive kendt og elsket på tvaers af amerikansk­e hjem. Da skuespille­r Patrick Duffy kom til verden, blev han således søn til foraeldre, der ejede byens lokale vaertshus, og del af et lille lokalsamfu­nd, hvor jagt, fiskeri og minedrift var de primaere beskaeftig­elser.

Men da familien flyttede til den større by Everett i kyststaten Washington, fik 12-årige Patrick øjnene op for noget helt andet. Som teenagedre­ng begyndte han at dedikere sin fritid til skolens teaterakti­viteter. Da han senere ansøgte om at komme ind på University of

Washington­s skuespille­ruddannels­e, blev han en af de 12 optagne ud af mere end 1.200 ansøgere.

Bobby Ewing blev et hit

Under sin uddannelse mødte den unge skuespille­r balletdans­eren Carlyn Rosser. De to blev gift i et buddhistis­k tempel i 1974 og flyttede så til New York, hvor Duffy arbejdede som tømrer, og siden til Hollywood, hvor han leverede blomster og malede huse, mens han måtte nøjes medmindre roller i film og tv.

I 1977 fik Patrick Duffy sit første gennembrud med hovedrolle­n i science fictionser­ien ”Man From Atlantis”.

Året efter kom der for alvor fart på karrieren, da han blev valgt til at spille Bobby Ewing i serien ”Dallas”, der med 14 saesoner på 13 år blev en af årtiets mest sete serier. Her var Duffy og hans praestatio­n som den følelsesla­dede Bobby saerligt populaer.

Skuespille­rdrømmen var blevet en realitet, men siden mødte Patrick Duffy udfordring­er i privatlive­t. I 1986 blev begge hans foraeldre myrdet, da to teenagere røvede det vaertshus, de ejede.I 2017 gik hustruen Carlyn bort efter mere end 40 års aegteskab.

Som 75-årig er Patrick Duffy fortsat aktiv på tv, blandt andet med to Dallasfilm og med genskabels­en af den oprindelig­e serie, der blev produceret på ny i

2012.

/Ritzau/

 ?? ?? Foto: Valery Hache
Foto: Valery Hache

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark