Jyllands-Posten

Formanden i JP/Politikens Hus fratraeder

Peter Bartram stopper som følge af »uenighed om virksomhed­ens strategi«.

- EMIL RØMER OLSEN

Mediawatch

Formand for koncernbes­tyrelsen i JP/Politikens Hus Peter Bartram stopper på posten som følge af uenighed om koncernens strategi.

Det sker få uger inden Peter Bartrams toårsdag på posten, som han tiltrådte 1. april 2022, efter at have vaeret naestforma­nd i bestyrelse­n og i Jyllands-Postens Fond siden 2017.

»Årsagen til Peter Bartrams afgang er uenighed om virksomhed­ens strategi,« fremgår det af en meddelelse, der har formaenden­e for koncernens to ejerselska­ber - Politiken Holding og JyllandsPo­sten Holding Lars Munch og Jørgen Ejbøl - som afsendere.

Naestforma­nd Raoul Grünthal udnaevnes i den forbindels­e til fungerende formand. Han var i en årraekke frem til 2021 koncerndir­ektør i den store norske koncern Schibsted. Han var dengang bl.a. ansvarlig for den svenske del af Schibsted-forretning­en, hvilket inkludered­e ansvar for Aftonblade­t og Svenska Dagbladet.

Hverken Jørgen Ejbøl eller Lars Munch ønsker at kommentere sagen.

Kort tid efter årsskiftet var

Peter Bartram som formand ansigtet på, at JP/Politikens Hus sløjfede den hidtige vaekststra­tegi frem mod 2025 før tid.

Strategien, der havde som slutmål at nå en omsaetning på fem mia. kr., blev droppet til fordel for en ny, treårig plan med øget fokus på digital udvikling og kunstig intelligen­s. Vaekststra­tegien blev droppet, efter to år, hvor omsaetning­svaeksten ikke havde stået mål med forventnin­gerne.

Den landede sidste år på godt 3,8 mia. kr., mens målet for andet år i traek var 4 mia. kr.

Toplinjen har saerligt vaeret tynget af sløj vaekst i de tre kerneforre­tninger JyllandsPo­sten, Ekstra Bladet og Politiken.

Bokser med udfordring­er

De tre dagbladsti­tler bokser med samme udfordring­er som et bredt udsnit af traditione­lle medieforre­tninger illustrere­t af behovet for nedskaerin­gsrunder som følge af forhøjede omkostning­er til printavise­rne samt et slunkent annoncemar­ked.

Den nye strategi, som der ifølge meddelelse­n er »uenighed om,« har bl.a. resulteret i oprettelse­n af nye afdelinger inden for digital og kommerciel udvikling, hvor ressourcer­ne på dagbladene skal udnyttes mere på tvaers af koncernen.

Disclaimer: MediaWatch er en del af Watch Medier under JP/Politikens Hus, men har redaktione­l frihed til at daekke JP/Politikens Hus som alle andre medievirks­omheder.

 ?? ?? Peter Bartram stopper som bestyrelse­sformand for JP/ Politikens Hus. Årsagen er uenighed om strategien. Foto: Marcus Emil Christense­n/Ritzau Scanpix
Peter Bartram stopper som bestyrelse­sformand for JP/ Politikens Hus. Årsagen er uenighed om strategien. Foto: Marcus Emil Christense­n/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark