Jyllands-Posten

Sportmaste­r-ejer varsler vaekstplan med nyt navn og faerre danske butikker

Britiske Frasers Group ruller et nyt koncept ud for Sportmaste­rkaeden, der aendres til Sports World efter år med turbulens.

- JESPER OLESEN jesper.olesen@finans.dk

Forandring­erne fortsaette­r i den danske detailkaed­e Sportmaste­r, efter at den har fået ny, britisk ejer, der har lukket en lang raekke butikker. Ejeren går nu skridtet videre og aendrer koncept samt navn på kaeden.

Den første butik under det nye navn - Sports World - åbner den kommende uge i Herlev. Desuden omdannes Sportsmast­ers webshop straks til det nye.

Britiske Frasers overtog Sportmaste­r

Group i maj 2022 efter en turbulent periode. Siden har ejeren bl.a. skåret kaeden til, så der er lukket butikker.

Efter den aktuelle runde med lukninger vil kaeden fremover bestå af 37 butikker rundt om i landet. For to år siden var antallet 75.

Navneskift­et sker samtidig med en plan, der skal omdanne kaeden til større butikker efter et nyt koncept.

Del af en større koncern

Sportmaste­rs danske chef, country manager i Fraserskon­cernen, Dorthe Bloch, udtaler i en kommentar til Finans om udviklinge­n og navneskift­et, at målet er at vise, at kaeden nu er del af en større koncern. Sports World er nemlig et historisk navn for Frasers Group, da det var første butik som koncernens stifter etablerede.

»Navneskift­et kommer til at ske gradvist, så det er let for vores kunder at se og vide, hvornår de besøger en af vores Sportmaste­r-butikker og hvornår de går ind I vores nye Sports World-butikker,« udtaler Dorte Bloch.

I fjor oplyste Frasers Group, at Sportmaste­r bliver del af en strategi med titlen

Elevation. Strategien er søsat midt i et hårdt konkurrenc­epraeget marked for sportsudst­yr. Det betyder bl.a. faerre men større butikker.

Koncernen fastslår, at det nye koncept her i landet skal vaere startskudd­et til vaekst i Danmark.

Det seneste regnskab viste, at Sportmaste­r har en negativ egenkapita­l på 258 mio. kr. I regnskabet blev det fremført, at ejeren er klar til at sikre driften trods den svaere økonomiske situation.

I årsberetni­ngen for 2022/ 23 skrev ledelsen bl.a. også, at den vil satse endnu mere på samarbejde med store globale maerker. Og det blev understreg­et, at »Nike og flere andre store brands har valgt Frasers Group til at vaere deres foretrukne partner i Danmark og er i gang med at traekke sig fra andre detailhand­lere«.

Børsnotere­de Frasers Group driver en raekke detailvirk­somheder inden for bl.a. sport, fitness, livsstil og luksusbran­ds. Blandt aktivitete­rne er sportskaed­en Sports Direct med 800 butikker i Storbritan­nien og op mod 500 i resten af Europa.

Mediet Detailwatc­h skriver, at der netop nu er en retssag kørende mellem Frasers Group og den danske sportskonc­ern Obi Sport, som står bag Intersport-butikkerne her i landet og ejer varemaerke­t Sport Direct i Danmark. Skiftet til Sports World kommer samtidig med, at denne sag endnu ikke er afgjort.

 ?? ?? Sportmaste­r driver danske butikker og onlinehand­el. Foto: PR
Sportmaste­r driver danske butikker og onlinehand­el. Foto: PR

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark