Jyllands-Posten

Europaeisk­e inflations­tal uden effekt

-

Det endte med status quo på det danske rentemarke­d fredag, hvor en stigning fra morgentime­rne over dagen gik i sig selv.

Renten på den tiårige danske statsoblig­ation endte i 2,47 pct., hvilket var uaendret fra torsdag, hvor renten tikkede op med 6 basispoint.

Investorer­ne fik fredag morgen en skuffende fransk inflations­rapport at forholde sig til.

Her blev stigningen i forbrugerp­riserne oprevidere­t til 3 pct. på årsbasis i februar. Det er dog stadig en anelse lavere end inflatione­n i januar på 3,1 pct., men en skuffelse for økonomer, der havde ventet en måling på 2,9 pct., ligesom i den første opgørelse.

Også de italienske forbrugerp­riser blev offentligg­jort fredag morgen, og her var stigningen i de endelige tal 0,8 pct. i februar, mens der var ventet 0,9 pct. som i den første opgørelse. Først mandag offentligg­øres endelige inflations­tal for eurozonen, der ventes at vise, at forbrugerp­riserne steg med 2,6 pct. på linje med den første opgørelse.

Jo flere skuffelser fra de enkelte eurolande, jo større usikkerhed vil der dog vaere om det estimat.

Lavere end ventet

Ud på eftermidda­gen kom amerikaner­ne på banen med tillidsind­eks fra både Michigan og New York, der begge viste uventede dyk.

Den amerikansk­e industripr­oduktion steg samtidig 0,1 pct. i februar, hvilket var mere end ventet af økonomerne, der ifølge Bloomberg News estimerede uaendret. Tallet for måneden før blev revideret ned til minus 0,5 pct. mod tidligere rapportere­t minus 0,1 pct.

Kapacitets­udnyttelse­n landede på 78,3 pct. i februar, hvilket var lidt lavere end ventet, idet økonomerne havde estimeret 78,5 pct. Tallet for januar blev revideret ned til 78,3 fra tidligere meddelt 78,5.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark