Jyllands-Posten

Ugen på tvaers: Smadredyre­t er tilbage

- LONE ANDERSEN lone.andersen@finans.dk

TRUMP ER TILBAGE – HOLD PÅ AKTIER OG AFKAST

Bevares, centralban­kchef Jerome Powell har nok stadig mere at skulle have sagt på de finansiell­e markeder, fordi han sidder med hånden på renteknapp­en. Men Trump er så meget ved at varme op til fire vanvittige, hektiske år for de finansiell­e markeder. Han er fakkertisk ikke praesident endnu, men derfor kan een jo godt sende kaeberasle­re og nyrestød til udvalgte selskaber/lande/millardaer­er – fordi man kan. Han ringede f.eks. en tidlig morgen til et radioshow. Vi ved ikke, om han havde tisset i sengen og havde behov for at komme ud af de våde fjer. Eller også fik han bare lyst til at sige noget grimt om nogen. Valget faldt på Facebook, der nu hedder Meta. Det er en fjende af staten, sagde Trump, og så faldt aktien 4 pct. Tiktok kaldte han en national sikkerheds­risiko. Nu arbejder den amerikansk­e regering på at forbyde det i USA. Mere nåede Trump ikke den dag, for han havde travlt, fordi han skulle tage imod den ungarske højreorien­terede praesident Orbán, som kom på besøg. Sammen skulle de smadre Nato-alliancen og lave noget geopolitis­k ravage inden frokosten. hende på billedet? Er hun fortsat i live? Er hun stukket af og blevet kaereste med Harry i USA? Og hvis hun selv har manipulere­t, hvorfor er der ikke placeret nogen hunde på billedet? Og hvorfor i hede hule Hampshire giver hun ikke sin mand et paenere hår, hvis hun kan? Mens den britiske befolkning tumler rundt i vanvittig fortvivlel­se og konspirati­on, kan vi fra dansk side tilbyde Kate en plads i terapigrup­pen ”Du må ikke lyve”, hvor meningsmag­eren Katherine Diez på naeste onsdag fortaeller om sine følelser for citatregle­r. Naeste mandag er det journalist Lasse Skytt, der holder oplaeg om kun at skrive, hvad man selv finder på.

SKATS LILLE INDSAMLING­SHAER

I erkendelse af, at det hele sejler, er Skat begyndt at rekruttere borgerne i selve inddrivels­esprocesse­n. Nogle indtil nu lykkelige ejere af nyudstykke­de raekkehuse blev praesenter­et for ejendomssk­atteregnin­gen for hele byggeriet, formelt fordi de åbenbart har det hus, der ligger på den oprindelig­e matrikel. Så nu har Skat fortalt dem, at de indtil videre skal betale skatteregn­ingen for alle de andre, og så må de gå rundt og samle pengene ind til vejfesten, eller hvordan de nu synes, det haenger bedst sammen. Det er formentlig også under overvejels­e, om boligejern­e ikke også selv kan patruljere villakvart­eret og indberette sort arbejde og fifleri med kørselsfra­drag og andet. Skat skal bare lige have produceret nogle indsamling­sbøsser og engangskam­eraer.

PREBEN FIK NOK

Randerskan­ten, og der går rygter om, at kommunen har et stort areal, ingen andre vil bo på.

Han er fakkertisk ikke praesident endnu, men derfor kan een jo godt sende kaeberasle­re og nyrestød til udvalgte selskaber/lande/millardaer­er – fordi man kan.

MUSK I MENINGSBIM­S

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark