Jyllands-Posten

OM CLAUS HOMMELHOFF

- Kilde: Erhverv Aarhus

Født 1956 i Odense

Har fire børn

Bor i Aarhus

Cand.oecon. fra Aarhus Universite­t

1985 Revisor hos Busch Sørensen, Aarhus

Stiftede i 1986 det, der nu er Formueplej­e, med sin hustru Birgit og vennen Erik Møller

Bestyrelse­sformand i bl.a. Hospice Søholm og Teenhouse (krisecente­r for børn og unge)

Står bag flere projekter på Aarhus Ø, bl.a. Lighthouse

Engageret i flere projekter målrettet hjemløse i Aarhus

Medejer af en raekke barer, restaurant­er og natklubber i Aarhus

Står bag Hommelhoff Group, en familieeje­t koncern, der ønsker at give noget tilbage via vaerdibase­rede portefølje­investerin­ger kens Korshaers nattjenest­e i Odense, og hans far var formand for KFUM’s sociale arbejde.

»Jeg vil gerne benytte denne lejlighed til at opfordre alle til at udføre frivilligt arbejde. Det giver så meget glaede, og du får det, du giver, 10 gange tilbage. Det giver noget god karma,« siger Claus Hommelhoff.

Plads til flere kvinder

Bestyrelse­sleder for Erhverv Aarhus, Mai Louise Agerskov,

beskriver dig som gavmild med et stort hjerte. Er det også sådan, du ser dig selv?

»Nej, det er det ikke. Hvis man ser sig selv sådan, er man narcissist. Jeg går ikke og klapper mig selv på skuldren og taenker: ”Hvor har jeg et stort hjerte.” Rigtig mange mennesker gør en masse gode ting.«

Henrik Lind, Anders Holch Povlsen og Marianne Bedsted er de seneste erhvervsfo­lk, der har vundet før dig. Hvad har I til faelles?

»Ingenting. Det er helt vildt, hvad Henrik Lind har stablet på benene i en ung alder, og Anders Holch Povlsen er i sin helt egen liga. Jeg er glad for, at Marianne Bedsted vandt, for der er virkelig plads til, at flere kvinder bliver anerkendt for det, de kan. Mange erhvervskv­inder gør det fantastisk. Renée Toft Simonsen, som jeg lige har samarbejde­t med, udfører et stort arbejde, men hun går ikke ud og annoncerer det. Hun kunne vaere et oplagt emne til Erhverv Aarhus Prisen.«

Claus Hommelhoff­s tre voksne børn, Nicolai, Andreas og Kathrine, ejer i dag 90 procent af familiekon­cernen Hommelhoff Group. Birgit Hommelhoff, Claus Hommelhoff­s afdøde kone og moren til de voksne børn, blev blot 52 år.

Claus Hommelhoff bor i dag i Promenadeh­uset på Aarhus Ø sammen med sin mangeårige kaereste, Pen Chanthadua­ng.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark