Jyllands-Posten

Rundvisnin­g i Aros’ gemmer er mest populaert

Rundvisnin­gerne i kulisserne er revet vaek, når Aros fejrer 20 års fødselsdag med et langt program.

- BENTE TAHMASBI HANSEN Jyllands-Postens Lokalavise­r bente.t.hansen@jyla.dk

I weekenden 6.–7. april 2024 er det praecis 20 år siden, at Aros første gang bød gaester indenfor på Aros Allé. Det markerer museet med en festlig jubilaeums­weekend for alle interesser­ede.

Der bliver musik, guidede ture, oplaeg og taler af blandt andre kunstneren Bjørn Nørgaard, hvis vaerker kan opleves i samlingsud­stillingen ‘Aros samling: 1960 – nu’.

Man kan også komme med bag kulisserne og se Aros store samling i kunstmagas­inet, der ikke normalt er tilgaengel­igt for besøgende. Og netop det programpun­kt er vildt populaert.

Ud af 24 punkter i programmet er de fire rundvisnin­ger i museets kulisser fuldstaend­ig udsolgt. Det samme kan for nuvaerende kun siges om Art Hour foredrag ved arkitekt Morten Schmidt.

Morten Schmidt er founding partner i Schmidt Hammer Lassen (SHL), der står bag museumsbyg­ningens design. Han vil fortaelle om tankerne bag den ikoniske bygning, og om hvad der er saerligt ved museumsbyg­geri. Det er dog kun for folk med et årskort til museet.

Direktøren før og nu

Museumsdir­ektør Rebecca Matthews ser frem til at fejre de 20 år, der er gået, og til at kigge frem mod tiden, der kommer:

»Vi er stolte af at kunne fejre denne saerlige begivenhed med vores besøgende, der ligesom os, saetter pris på Aros ikke kun som kunstmuseu­m, men også som åndehul og fristed, hvor man kan finde inspiratio­n og få fornyet energi,« siger hun i en pressemedd­elelse fra Aros.

»20-års jubilaeet markerer den succes, Aros har oplevet de seneste årtier: Museet er internatio­nalt kendt og er blevet et vartegn for Aarhus. Det fejrer vi i året lige inden, vi i 2025 åbner The Next Level med James Turrells imponerend­e Skyspace, som vil bringe museet, byen og vores besøgende ind i en helt ny aera.«

Søndag 7. april vil Rebecca Matthews byde besøgende velkommen sammen med tidligere museumsdir­ektør Jens Erik Sørensen, som stod bag opførelsen af Aros.

Åbningstid­er både lørdag og søndag er 10.00 –17.00.

 ?? ?? Aros er med sin ikoniske regnbue på taget blevet et symbol på Aarhus. Det fejrer museet den weekend, hvor det runder 20 år. Foto: Laura Krogh
Aros er med sin ikoniske regnbue på taget blevet et symbol på Aarhus. Det fejrer museet den weekend, hvor det runder 20 år. Foto: Laura Krogh

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark