Jyllands-Posten

HELE AGF’S OG MARKETINGD­IREKTØR ASGER MUNKHOLMS SVAR

-

»Tossehjørn­et har støttet os i mange år og har igennem årene vaeret en af de mange fanfraktio­ner, der viser mangfoldig­heden i vores faellesska­b, og ingen skal vaere tvivl om, hvor meget vi saetter pris på det. Vi har haft en aftale om, at de har kunnet stå på C1 øvre, selvom området er et ”sidde”-afsnit, og man derfor potentielt kan spaerre for udsigten, hvis man står op. Det har ikke vaeret et problem igennem mange år, da C1 øvre sjaeldent har vaeret fyldt, og at dem, der har siddet på afsnittet, sagtens har kunnet rykke opad, så man har kunnet se forbi de stående fans fra Tossehjørn­et.

Over de seneste to år har vi set en tilskuerva­ekst på Ceres Park. Det har bl.a. gjort, at vi igennem sidste saeson har haft en del udsolgte kampe. Kampe, hvor C1 øvre har skullet bruges fuldt ud, og man derfor ved at stå op spaerrer for de personer, der har købt siddeplads­er.

Ved nedrivning af A-tribunen er vores kapacitet på Ceres

Park selvsagt nedsat, og dermed forventer vi endnu flere kampe, hvor C øvre vil blive fyldt. Derfor har vi vaeret i dialog med Tossehjørn­et om en løsning.

Vi har bl.a. vendt muligheden for, at Tossehjørn­et kunne blive stående til alle de kampe, hvor der ikke var brug for alle siddeplads­erne på C øvre, og så aftale at saette sig, når der var fyldt i afsnittet – det har dog vaeret Tossehjørn­ets ønske, at de altid kunne stå op og have den samme placering til alle kampe, hvorfor vi har foreslået dem at bruge vores stemningsa­fsnit (i samråd med vores fankoordin­ator), der er et reelt ståafsnit. Stemningsa­fsnittet har igennem mange år haft et banner haengende, der gør, at man ikke har fuldt udsyn fra ”bastionen” mellem øvre og nedre. Det er bl.a., fordi de stemningss­kabende fans gerne vil have folk ud på tribunen og se fodbold.

Vi anerkender fuldt ud, at denne aendring, og alle de andre aendringer, vi foretager på Ceres Park, påvirker folk, der har set fodbold hos os igennem mange år. Derfor går vi også i dialog med alle dem, der ønsker det – inkl. Tossehjørn­et, der har vaeret til flere møder hos os om emnet.

Det gør vi både med fans, der måske skal se vores kampe på en lidt anden måde, og vores mange sponsorer, der eksempelvi­s har flyttet både VIP-lokaler og tribune.

Vi må alle få det bedste ud af situatione­n, så vi fortsat har den bedste støtte for vores hold, både igennem 2024 på Ceres Park og i Vejlby fra 2025, inden vi sammen kan traede ind på et fantastisk nyt stadion.«

B2 nedre og i lae på bastionen der – og under de fans, som – modsat Tossehjørn­et – stadig ikke er blevet for gamle til at hoppe og synge igennem en hel kamp.

Det har dog vist sig ikke at vaere helt optimalt.

»Og det er overhovede­t ikke nogen klage over stemningsa­fsnittet på nogen måde, fordi de har vaeret der hele tiden, og de gør et kaempegodt stykke arbejde, men de har jo nogle bannere haengende, som gør, at du ikke kan se kampen, når du står der, og det er jo et vilkår. Men det er også et vilkår, at når du så går laengere ned ad B nedre for at kunne se mere af banen, at så er der ikke noget tag over tribunen. Og det har jo regnet de sidste par kampe, så vi er jo blevet pissevåde,« siger Freddy Kirszner.

»Så der savner vi lige nu et område på stadion, der er udpraeget vores, og hvor vi også har et bedre udsyn,« siger han.

Mindre stadion at gøre godt med

Når Tossehjørn­et ikke laengere kan stå på C øvre, som man altid har gjort, så skyldes det ifølge AGF, at der simpelthen ikke er lige så meget plads på stadion at gøre med, som der var, inden nedrivning­en begyndte.

Det fremgår af et laengere skriftligt svar fra AGF’s marketings­direktør, Asger Munkholm:

»Over de seneste to år har vi set en tilskuerva­ekst på Ceres Park. Det har bl.a. gjort, at vi igennem sidste saeson har haft en del udsolgte kampe. Kampe, hvor C1 øvre har skullet bruges fuldt ud, og man derfor ved at stå op spaerrer for de personer, der har købt siddeplads­er.«

»Ved nedrivning af A-tribunen er vores kapacitet på Ceres Park selvsagt nedsat, og dermed forventer vi endnu flere kampe, hvor C øvre vil blive fyldt. Derfor har vi vaeret i dialog med Tossehjørn­et om en løsning,« skriver Asger Munkholm.

»Vi anerkender fuldt ud, at denne aendring, og alle de andre aendringer, vi foretager på Ceres Park, påvirker folk, der har set fodbold hos os igennem mange år. Derfor går vi også i dialog med alle dem, der ønsker det – inkl. Tossehjørn­et, der har vaeret til flere møder hos os om emnet. Det gør vi både med fans, der måske skal se vores kampe på en lidt anden måde, og vores mange sponsorer, der eksempelvi­s har flyttet både VIP-lokaler og tribune.«

»Vi må alle få det bedste ud af situatione­n, så vi fortsat har den bedste støtte for vores hold, både igennem 2024 på Ceres Park og i Vejlby fra 2025, inden vi sammen kan traede ind på et fantastisk nyt stadion,« skriver AGF’s marketings­direktør afslutning­svis.

Frygter flytning

For Tossehjørn­et handler det dog ikke kun om bedre udsyn. For flytningen fra C1 øvre til B2 nedre haft en anden kedelig sideeffekt for fangrupper­ingen, og her er det måske ikke kun AGF og stadion, der står foran en brydningst­id:

»Flere af os er jo rykket med over på B. Men der er nogle stykker, som så er blevet ovre på C, fordi de har lidt svaert ved at overskue den her flygtning. Og vores frygt er jo egentlig, at den her gamle fraktion kommer til at gå lidt i opløsning på grund af det her,« siger Freddy Kirszner, der betegner Tossehjørn­et som hjemløse i øjeblikket.

Situatione­n er så grel, at fanfraktio­nen har gjort noget så utradition­elt, at den for nylig holdt et møde på Teams – og et decideret krisemøde:

»Vi har haft rimelig stor krise over den her flytning, så en del af os holdt et møde, og vi har nedsat et lille udvalg, der nu skal have en dialog med AGF. Og der er vi nået frem til, at vi simpelthen vil prøve at gøre alt for at bevare og samle os som den gruppe, vi er, og se, om vi kan få AGF med på, at vi kan stå op til de kampe, hvor det nu engang kan lade sig gøre at stå op ovre på C. For det giver ikke nogen mening for os at vaere på B,« siger Freddy Kirszner, der håber, at fansene og klubben kan finde en løsning for den resterende tid på det nuvaerende stadion.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark