Jyllands-Posten

Dansk-indisk feriehusud­lejer opruster: Flere faerøske feriebolig­er bliver tilgaengel­ige for danske turister

Feriebolig­udlejeren DanCenter vil have del i det store marked, som bl.a. Airbnb har sat sig på de senere år. Det sker ved at investere i øgruppens største feriebolig­udlejer.

- TOM NØRGAARD

Partnerska­bet åbner muligheder for forretning­sudvikling på tvaers af graenser, og letter vidensdeli­ng og kulturel udveksling mellem de to lande.

Det indisk-ejede feriebolig­bureau DanCenter, der udlejer flere end 12.000 feriehuse i Danmark, Sverige, Norge og Tyskland, har nu investeret omkring én million kroner i den største faerøske feriebolig­udlejer, Vert – det faerøske ord for “vaert”.

Allerede i år vil Vert tilføje yderlige 200 flere feriebolig­er på Faerøerne, hvilket er en fordobling af antal faerøske feriebolig­er.

Det skriver DanCenter i en pressemedd­elelse. Samarbejde­t mellem DanCenter og Vert skal styrke turismen på Faerøerne og positioner­e den nordatlant­iske øgruppe som destinatio­n for rejsende på jagt efter unikke naturoplev­elser. Det sker ved at tiltraekke feriebolig­lejere via DanCenters internatio­nale netvaerk.

Vert blev grundlagt i 2018 af Tróndur Kollsker under navnet Ognartaena­stan, og ejes i dag af fem faerøske ejere. Tróndur Kollsker siger i pressemedd­elelsen om det nye samarbejde med DanCenter:

»Vert er i gang med at ekspandere og innovere, og partnerska­bet med DanCenter markerer starten på et nyt kapitel i udviklinge­n af faerøsk turisme.«

DanCenter er ejet af det indiske OYO Vacation Homes, og den faerøske investerin­g kom efter, at den indiske ambassadør i Danmark, Pooja Kapur, besøgte Faerøerne sammen med en delegation af indiske virksomhed­sledere.

»Samarbejde­t mellem OYO’s DanCenter og Vert markerer et betydnings­fuldt skridt for turismeøko­nomien på Faerøerne. Partnerska­bet åbner desuden muligheder for forretning­sudvikling på tvaers af graenser, og letter vidensdeli­ng og kulturel udveksling mellem de to lande,« udtaler Pooja Kapur og tilføjer, at det ikke blot bidrager til vaeksten i turismesek­toren på Faerøerne, men også fremmer en dybere økonomisk integratio­n og samarbejde mellem Indien og Danmark samt resten af rigsfaelle­sskabet.

Airbnb i voldsom stigning

Ifølge branchesit­et standby.dk er Faerøerne endnu ikke tilbage til de flotte internatio­nale besøgstal fra 2019. I året før pandemien havde Faerøerne omkring 140.000 ankomster, herunder var omkring 50.000 krydstogtt­urister, der typisk kun er Torshavn i nogle timer.

At ferielejli­gheder er en god idé haenger også sammen med, at Faerøerne har et begraenset antal hoteller. Samlet har Faerøerne kun omkring 800 hotelvaere­lser. Hovedparte­n af disse ligger i og omkring Torshavn, herunder Rigsfaelle­sskabets eneste Hilton-hotel.

Guðrið (Guri) Højgaard, administre­rende direktør for Faerøernes turistråd, har til mediet fortalt, at mens der ikke er konkrete planer om nye hoteller på Faerøerne, har man til gengaeld set en eksplosion i Airbnb-udlejninge­r.

»Der er mindst dobbelt så mange vaerelser til udlejning via Airbnb, som der er hotelvaere­lser,« citeres hun for at sige. Det er dette lukrative marked, som DanCenter altså nu vil have en del af.

Pooja Kapur, Indiens ambassadør i Danmark

Dansk arkitektur

World of Volvo, der får Liseberg som nabo, får hjemme i en 22.000 m2 stor cirkelform­et bygning. Den er designet af det danske arkitektfi­rma, Henning Larsen, og er et spektakula­ert stykke arkitektur i skandinavi­sk stil, hvor nordisk lys strømmer gennem store glaspanele­r.

World of Volvo vil desuden laegge hus til en raekke arrangemen­ter og kulturelle begivenhed­er, som f.eks. koncerter og foredrag. Centeret tilbyder ligeledes konference- og eventfacil­iteter med plads til op mod 1100 deltagere.

Oplevelses­centeret praesenter­er som prikken over i’et to restaurant­er, hvori det anerkendte Götaplatsg­ruppen har udviklet et kulinarisk koncept med fokus på lokale, saesonbest­emte råvarer.

Den ene restaurant kaldes Ceno Brasserie, og den anden restaurant hedder Ceno On Top. ”Ceno” betyder ”jeg dinerer”. Bag menuerne står den prisbelønn­ede signaturko­k, Stefan Karlsson, som henter inspiratio­n fra hele verden med fokus på nordiske teknikker.

Foto: World of Volvo

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark