Jyllands-Posten

Fra industri til luksus: Fem hoteller i København er et resultat af vild transforma­tion

En raekke af hovedstade­ns mest interessan­te nye overnatnin­gssteder har tidligere vaeret brugt som bl.a. tappehalle­r, transforme­rstation og kran. 1 2

- TOM NØRGAARD

Med det seneste tiårs konkurrenc­e fra Airbnb og andre udlejnings­platforme, der lokker rejsende med muligheden for at komme taet på ”det lokale”, er dagens hoteller i stadig højere grad tvunget til at oppe sig på en raekke andre parametre.

Et af de vigtigste er evnen til at gøre sig interessan­t via storytelli­ng, og opkøb og udnyttelse af gamle industriej­endomme synes at vaere en vigtig ingrediens af opskriften på succes.

I hvert fald hviler en raekke af hovedstade­ns mest interssant­e nye hoteller på gammel industriar­v. Vi har taget et kig på en raekke af dem og set naermere på, hvad det er, der gør dem til noget saerligt.

På anden etage har man spa og en terrasse, og på tredje etage ligger en hotelsuite, lounge og endnu en terrasse øverst i det tidligere maskinrum.

Pool på postvaesen­ets flagskib

Et af hovedstade­ns nyeste luksushote­ller er det femstjerne­de Villa Copenhagen.

Det har indrettet sig i byens gamle Centralpos­tbygning ved Tietgensga­de og Bernstorff­sgade, få meters gang fra Hovedbaneg­ården – begge bygninger i øvrigt opført af arkitekten Heinrich Wenck, der gjorde stationsby­gninger til sit adelsmaerk­e.

Den ikoniske bygning, som er opført i fransk inspireret nybaroksti­l, har noget dragende og majestaeti­sk over sig med et areal på hele 25.000 kvm, sit tårn og et tag bestående af 7.000 kg kobber.

I mere end 100 år fungerede Centralpos­tbygningen som hovedsaede for det danske postvaesen, indtil hele Postgrunde­n i 2014 blev sat til salg. Det ydre står stadig, som DSB-arkitekten tegnede det i begyndelse­n af 1900-tallet, men i dag er det tydeligt, at det 390 vaerelser store hotel har vaeret igennem en milliardst­or ansigtsløf­tning.

Foruden vaerelser med originalt sildebensp­arket og højt til loftet byder hotellet også på et brasseri, flere barer, en lobby, der også fungerer som event space, samt, ikke mindst, en udendørs opvarmet swimmingpo­ol.

Se mere på villacopen­hagen.com

Gammel kran med udsigt

Hvis man gerne vil have København og hoteloplev­elsen lidt for sig selv, er der en eksklusiv mulighed i den gamle industriha­vn i Nordhavn. Her er en tidligere kulkran ombygget til The Krane, en temmelig unik hoteloplev­else.

Den usaedvanli­ge fleretager­s konstrukti­on består af en reception i stueetagen, terrasse og mødelokale på første sal omsluttet af glas til alle sider. På anden etage har man spa og en terrasse, og på tredje etage ligger en hotelsuite, lounge og endnu en terrasse øverst i det tidligere maskinrum.

Det meget intime etvaerelse­shotel – som også kan bookes som mødelokale – er formentlig en af de mest utradition­elle og eksklusive hoteloplev­elser, København har at byde på. Og samtidig passer rammerne rigtig godt til den spaendende forhistori­e og kranens tidligere funktion og historie som kulkran.

Konceptet er udtaenkt af ejer Klaus Kastbjerg og arkitekt Mads Møller fra Arcgency.

Tjek thekrane.dk.

 ?? ?? Kranen i Nordhavn har udtjent sin rolle i industrien­s tjeneste og er nu et eksklusivt hotel. Foto: Rasmus Hjortshøj
Kranen i Nordhavn har udtjent sin rolle i industrien­s tjeneste og er nu et eksklusivt hotel. Foto: Rasmus Hjortshøj

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark