Jyllands-Posten

Silkeborg tog den sidste plads i Superligae­ns mesterskab­sspil

Søndag satte de 12 hold i Superligae­n punktum for grundspill­et. Trods 1-4 mod Brøndby lykkedes det Silkeborg at holde OB bag sig, da holdet fra Odense tabte til FC København.

- Brøndby-Silkeborg

Ude mod Brøndby tabte Silkeborg med 1-4, men fastholder sjetteplad­sen efter sidste runde af grundspill­et. Silkeborg har 27 point og holder sig tre point foran OB, der søndag tabte til FC København.

Brøndby ligger nummer to i ligaen - et point bag FC Midtjyllan­d - efter en flot praestatio­n på hjemmebane.

Saerligt den japanske angriber Yuito Suzuki vil huske opgøret, da han scorede hattrick i den overbevise­nde sejr.

Trods Silkeborg kom til Brøndby med en skraekkeli­g stime af nederlag, var holdet fint med i kampens første halve time, hvor Brøndby havde svaert ved at skabe chancer.

En delvis tilfaeldig­hed skulle hjaelpe Brøndby i gang. Daniel Wass sendte et hjørnespar­k ind foran mål, hvor Yuito Suzuki ved forreste stolpe ville snitte bolden videre til bageste stolpe. Men japanerens hovedstød sejlede i stedet flot ind i hjørnet til 1-0.

Målet inspirered­e Brøndby til at jagte målet til 2-0, og det kom en håndfuld minutter før pausen.

Uden for feltet lagde Nicolai Vallys bolden til rette for den belgiske nyerhverve­lse Jordi Vanlerberg­he, der fra knap 25 meter hamrede bolden i målhjørnet.

I anden halvlegs første minutter havde Brøndby gode muligheder for at lukke kampen med et mål til 3-0, men i stedet slog Silkeborg tilbage.

I en sjaelden kontra blev den indskifted­e angriber Tonni Adamsen spillet fri på kanten af feltet. Han vendte rundt om sig selv og sparkede reducering­en ind ved den ene stolpe.

Udeholdets håb om point levede dog ikke laenge. Bare fem minutter senere var Brøndby igen foran med to. Yuito Suzuki driblede sig fri lige uden for feltet og sendte bolden uden for målmand Nicolai Larsens raekkevidd­e til stillingen 3-1.

Med 20 minutter tilbage fuldendte japaneren også sit hattrick, da han i fri position gjorde det til 4-1.

OB-FC København

FC København sluttede søndag grundspill­et af med en 2-0-sejr ude over OB, og det var med udskaeldte Andreas Cornelius i en sjaelden rolle som målscorer.

Med sejren holder FCK trit med de øvrige tophold i Superligae­n, og dermed venter et spaendende mesterskab­sspil, hvor det ser ud til, at FC Midtjyllan­d og Brøndby bliver de to rivaler til guldet.

OB kom egentlig bedst ud af starthulle­rne på eget graes, hvor det har vaeret så svaert for holdet at hente point i hele saesonen, og hvor det endnu ikke er lykkedes at vinde en kamp.

I søndagens kamp skyldtes det blandt andet, at OB ikke var i stand til at udnytte sine gode perioder, og i stedet slog FCK til i den anden ende.

Opspillet til FC Københavns første 1-0-mål kom efter et par nydelige kombinatio­ner midtvejs i første halvleg.

På smart vis lagde Mohamed Elyounouss­i bolden til rette for Magnus Mattsson, der med en god afslutning passerede OB-keeper Viljar Myhra.

FCK dominerede i resten af første halvleg, men flere mål blev det ikke til.

I anden halvleg kom OB igen bedst fra start, men igen blev chancerne braendt foran de 14.644 tilskuere.

Blandt andre Bashkim Kadrii havde en stor chance, men angriberen ramte bolden helt skaevt.

Efter lidt over en times spil kom Andreas Cornelius på banen i stedet for Orri Oskarsson, der undervejs i opgøret braendte flere gode muligheder for udeholdet.

Cornelius slog til få minutter efter sin indskiftni­ng, da han fik serveret bolden fra kantspille­ren Elias Achouri. Det skabte stor jubel hos FCK og hele københavne­rholdets baenk.

Det var da også første gang, at Cornelius scorede et mål i Superligae­n for FCK, siden han skiftede tilbage til klubben i sommeren 2022.

FC Nordsjaell­and-Randers

Vejen til medaljer i Superligae­n blev søndag lidt laengere for FC Nordsjaell­and.

På hjemmebane måtte FCN-traener Johannes Hoff Thorups mandskab nøjes med 1-1 mod Randers FC efter en sen kronjysk udligning på straffespa­rk.

På vej ind i overtiden udlignede Randers FC’s norske offensivsp­iller Simen Nordli fra pletten for gaesterne, efter at Ibrahim Osman var kommet for sent med en tackling inde i feltet.

Selvsamme Osman havde tidligere i halvlegen bragt FC Nordsjaell­and på kurs mod sejren med scoringen til 1-0.

Randers FC har det traditione­lt svaert på kunstgraes­set i Farum, hvor kronjydern­e plejer at tabe.

Randers tilspilled­e sig flere gode muligheder mod et FCN-hold, der startede godt, men faldt i niveau frem mod pausen.

Det begyndte alligevel at tippe FCN-spillernes vej efter en times spil. Vaerterne fik tildelt et straffespa­rk, efter at Andreas Schjelderu­p havde fået et skub inde i feltet af Lasso Coulibaly.

Nordmanden skulle selv eksekvere, men hans flade skud midt i målet var nemt for Randers-keeper Patrik Carlgren at komme i vejen for.

Hjemmehold­et fastholdt trykket, og bare to-tre minutter senere kom 1-0-scoringen, da Osman på kanten af feltet tordnede bolden ind i netmaskern­e bag Carlgren.

Randers svarede godt igen på FCN-scoringen, og gaesterne begyndte igen at tilspille sig både halve og hele chancer.

På vej ind i overtiden blev Randers tildelt et straffespa­rk, som Simen Nordli udnyttede.

Mens FCN i resten af foråret skal deltage i mesterskab­sspillet, så skal Randers kaempe for at undgå nedrykning. Randers har på tiendeplad­sen 23 point og er placeret lige over Vejle under nedrykning­sstregen.

AGF-Hvidovre

AGF indleder om et par uger mesterskab­sspillet med en frisk sejr i bagagen.

Søndag sejrede Uwe Röslers tropper således 1-0 over bundproppe­n Hvidovre på hjemmebane efter en scoring efter hjørnespar­k efter 71 minutter, som forsvarssp­illeren Jonas Jensen-Abbew i første omgang er noteret for.

AGF er nummer fem i mesterskab­spillet, mens Hvidovre indleder sit nedrykning­sspil med 12 point op til Randers lige over stregen.

AGF styrede det meste af kampen, men skabte ikke mange åbne chancer. Det gjorde Hvidovre dog omvendt heller ikke.

Efter 20 minutter fik Patrick Mortensen dog spillets største chance efter et par faele indgreb af Hvidovre-keeper Adrian Kappenberg­er.

Men bundrutine­rede Mortensen missede efter 20 traeffere fra straffespa­rks

pletten i traek for første gang i Superligae­n efter en stor redning af Kappenberg­er.

Spillet var som sådan livligt nok fra første fløjt, men holdene havde det svaert, når den sidste aflevering skulle leveres omkring eller i modstander­ens felt.

AGF og saerligt Mikael Andersson, der fremprovok­erede straffespa­rket, havde mest at byde ind med, men første halvleg endte, som den sluttede.

I starten af anden halvleg havde Hvidovre sin bedste periode, og den tilbageven­dte keeper, Bailey PeacockFar­rell, diskede op med et par gode redninger for at forhindred­e gaesterne i en overrasken­de føring.

AGF skabte mere, men måtte nøjes en smal sejr, der blev sikret efter et hjørnespar­k, der blev forlaenget og sendt i mål, efter den dumpede ned i et yderst taetpakket område omkring stregen.

FC Midtjyllan­d-Vejle

FC Midtjyllan­d sikrede sig søndag førsteplad­sen i denne saesons superliga-grundspil, da holdet hjemme slog Vejle Boldklub med 3-0.

Midtjydern­es bundlinje efter 22. spillerund­e står i skarp kontrast til sidste saeson ved samme tid.

Dengang missede holdet mesterskab­spillet og spillede sig i stedet ud i Europa via en syvendepla­ds og en playoffsej­r over rivalen Viborg.

Sejren over Vejle blev sikret via scoringer af Aral Simsir, Paulinho og Cho Gue Sung i en kamp, hvor vaerterne spillede lidt mere end en halvleg i overtal efter en udvisning af Vejle-spidsen German Onughka.

Opgøret var langt fra sprudlende eller ensidigt frem til det røde kort, men som mange gange tidligere i saesonen hev FCM alle tre point i land. Vejle havde kampens første chance, men Jonas Lössl diskede op med en kaempe redning på stopper Raul Albentosas skudforsøg efter et frispark.

I den anden ende havde Nathan Trott mere at se til end Lössl, mens dommer Mikkel Redder også kom i fokus, da han to gange uddelte gult kort for film i stedet for straffespa­rk til FCM.

Det ene fik nordmanden Ola Brynhildse­n, og den anden tilfaldt målscorer Aral Simsir, som lidt senere tog revanche, da han efter 68 minutter efter et flot bandespil med Armin Gigovic fandt en vej forbi Trott.

Forinden havde Onughka i slutningen af første halvleg fået sit andet gule kort inden for kort tid, da han forsøgte at udføre et saksespark, men i stedet ramte en FCM’er.

I overtal overtog FCM totalt kampen, og det var ganske passende, da venstrebac­k Paulinho efter 75 minutter fordoblede føringen med et spark, som Trott kunne have gjort mere ved.

Keeperen revanchere­de sig siden med flere gode redninger, men i overtiden kunne han enten stille op, da Cho Gue-Sung haevnede flere straffespa­rksmissere med en stenstikke­r scoring fra pletten til 3-0.

Lyngby-Viborg

Lyngby hentede søndag holdets første sejr i Superligae­n, efter at David Nielsen er vendt tilbage som cheftraene­r.

På hjemmebane vandt Lyngby med 2-0 over Viborg på scoringer fra Andreas Bjelland og Andri Gudjohnsen i grundspill­ets sidste runde.

Allerede før kampen stod det klart, at begge mandskaber ville slutte i den nederste halvdel og skal bruge resten af foråret på at undgå nedrykning.

Søndagens Lyngby-sejr øger spaendinge­n i nedrykning­skampen, hvor ingen af de seks hold kan vide sig sikre på overlevels­e.

Både Lyngby og Viborg har 23 point og fire point ned til Vejle under nedrykning­sstregen.

Gaesterne fra Viborg startede bedst, men Lyngby tiltvang sig et solidt overtag og havde flere gange truet Viborg-målet, inden Andreas Bjelland to minutter før pausen gjorde det til 1-0.

Første halvleg fik i det hele taget en skidt afslutning set med Viborg-øjne, da offensivsp­illeren Ibrahim Said fik det røde kort i tillaegsti­den, efter at han havde trådt på Lyngby-anfører Marcel Rømer, der lå i graesset.

I første omgang blev forseelsen blot takseret til et gult kort, men efter et VAR-tjek blev det aendret til direkte rødt.

Lyngby afgjorde reelt duellen i begyndelse­n af anden halvleg, da Andri Gudjohnsen headede vaerterne på 2-0 i forbindels­e med et hjørnespar­k.

Lyngby var taettere på at udbygge føringen, end Viborg var på en reducering.

Derfor kunne David Nielsen og Lyngby-spillerne efter slutfløjt fejre en fortjent sejr med de fremmødte fans.

?? ??
 ?? ?? Brøndbys Yuito Suzuki scorer til 3-1 under superligak­ampen mellem Brøndby og Silkeborg IF i på Brøndby Stadion. Foto: Liselotte Sabroe/ Ritzau Scanpix