Jyllands-Posten

Skuespille­ren, hvis verden vaeltede omkuld

Tv, film, revy og underholdn­ing. Skuespille­r Lise Baastrup kan det hele. Men hun er også mor til to, og det vaegter hun højt.

- /ritzau/

Der er gang i karrieren for skuespille­r Lise Baastrup. Hun har bevaeget sig i revyverden­en, på film og i tv. Desuden har hun taget vaertshatt­en på - senest ved årets uddeling af Robert Prisen.

Vigtigst af alt er dog hendes to døtre, fortaeller hun - Elin på et år og Laura på fem år, som hun har sammen med sin aegtemand, Jacob Dahl.

Onsdag den 20. marts fylder Lise Baastrup 40 år.

»Det at blive foraeldre er så stor en omvaeltnin­g, at du ikke kan komme uden om, at det er det, der definerer dig resten af vejen, fordi du ikke kun er dig mere,« siger hun.

Lise Baastrup er uddannet fra Skuespille­rskolen ved Aarhus Teater i 2010. Hun har blandt andet spillet med i tvserien ”Rita”, hvor hendes rolle Hjørdis senere fik sin egen serie med samme navn.

På revyscenen har Lise Baastrup underholdt i tre saesoner af Cirkusrevy­en. I 2016 blev hun belønnet af Revy Danmark med Årets Talentpris.

Selv fremhaever Lise Baastrup ”Monster” på Det Kongelige Teater og ”Misery” på Østerbro Teater, som teaterfore­stillinger hun er saerlig stolt af.

»Det er nogle praestatio­ner, hvor jeg klapper mig selv på skulderen,« understreg­er hun.

Sidste år blev skuespille­ren desuden tildelt aeresprise­n Teaterflis­en på Frederiksb­erg Allé i København.

Nye prioriteri­nger

Rollen som foraelder har vaeret en stor omvaeltnin­g for skuespille­ren, som har løftet foden en smule fra karrieresp­eederen.

»Jeg har vaeret nødt til at prioritere anderledes. Man får ikke de år igen, hvor børnene

er helt små,« siger Lise Baastrup.

Hun vaelger derfor at lave tv og film fremfor teater, som kraever, at hun står på scenen aften efter aften i flere måneder.

Når der er luft i kalenderen, bruger skuespille­ren det til sin fordel. Hun holder sin krop i form, har flere bolde i luften og taenker kreative idéer.

Lise Baastrup indspiller til og med marts årets DR-julekalend­er ”Tidsrejsen 2”.

Den runde fødselsdag skal Lise Baastrup fejre med en god middag med sin mand ude i byen. I weekenden er der planlagt en middag for en lille flok. På menuen håber hun at finde sin yndlings ret, hummerbisq­ue.

 ?? ?? Med to børn derhjemme er det som en leg, når skuespille­r Lise Baastrup tager på arbejde. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Med to børn derhjemme er det som en leg, når skuespille­r Lise Baastrup tager på arbejde. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark