Jyllands-Posten

840 kg narko er fundet på strand

-

Sjaellands Odde: Midt- og Vestsjaell­ands Politi har i weekenden fundet tasker og løse pakker med narkotika, der samlet vejer omkring 840 kg, og som er drevet i land ved bugten ved Sjaellands Odde. Noget af stoffet er testet til at vaere kokain. Det resterende er ikke fastlagt. Formodning­en er, at det hele er kokain. Undersøgel­ser skal desuden klarlaegge den praecise maengde. Det første fund blev gjort lørdag eftermidda­g, hvor borgere fandt taskerne ved Sjaellands Odde. Siden er der blevet fundet flere tasker og pakker i området. Noget er fundet af myndighede­rne, mens andet er indleveret af borgere. I alt har myndighede­rne fundet 18 tasker. Det er sportstask­er, som var bundet sammen med redningsve­ste og lys.

Kommuner frygter regler i ny aeldrerefo­rm

København: Regeringen­s stort anlagte aeldrerefo­rm skal luge ud i regler og bureaukrat­i, hvilket skal ende med en aftale i form af et "paradigmes­kift" i løbet af foråret. Men KL frygter, at der stik mod hensigten bliver indført flere regler, fordi der ikke er tillid til kommunerne. »Når de sidder i forhandlin­gsforløb er tilliden til at fjerne bureaukrat­iet ikke saerlig stor. Faktisk sidder man og efterspørg­er en masse bindinger og kontrol i ny lovgivning,« siger Martin Damm (V), formand for KL. Regeringen lancerede sit udspil til en reform i slutningen af januar.

Regeringen havde håbet på afsluttend­e forhandlin­ger mandag, men det traekker ud, og mødet var aflyst ifølge Ritzaus oplysninge­r

EU-landene er enige om militaerhj­aelp til Ukraine

Bruxelles: EU-landene enedes mandag om at afsaette fem milliarder euro til militaer støtte til Ukraine. Det svarer til 37 mia. kr. Pengene afsaettes i en fond kaldet Ukraine Assistance Fund, der både kan give støtte til dødbringen­de og ikke-dødbringen­de militaert udstyr. Det oplyste EU's udenrigsch­ef, Josep Borrell i forbindels­e med et møde for EU-landenes udenrigsmi­nistre i Bruxelles. Han fastslår, at støtten vil fortsaette »så laenge det er nødvendigt«. Borrell havde dog selv oprindelig­t foreslået, at EU-landene afsatte i alt 20 mia euro over fire år. Det ville give Ukraine vished for, at hjaelpen ville fortsaette. I stedet er EU-landene endt på et kompromis med støtte kun for et år.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark