Jyllands-Posten

Ellemann svigtede Venstre

- HANS LUND Pens. direktør, medlem af V, Egå

offentligg­jort en meningsmål­ing om resultatet for det kommende EU-valg den 9. juni, hvor partiet Venstre vil få 11 pct. af stemmerne mod 23 pct. ved seneste EU-valg i maj 2019. Naturligvi­s. Venstres vaelgere stemmer med fødderne. De er på flugt.

I forbindels­e med valget til Folketinge­t i november 2022 mistede Venstre al trovaerdig­hed. Davaerende formand Jakob Ellemann-Jensen var usaedvanli­g klar i maelet, da han forud for valget udtalte, at det ikke bliver med Venstres mandater, at Mette Frederikse­n fortsaette­r som statsminis­ter. Men hvad skete: Mette Frederikse­n blev statsminis­ter igen, og min stemme på en Venstre-kandidat var medvirkend­e.

Venstres ministre solede sig i ministerbi­lerne, indtil de opdagede vaelgernes reaktion på partiet og Jakob Ellemann-Jensens vaelgerbed­rag. At han efterfølge­nde blev sygemeldt og siden forlod formandspo­sten, er helt forståelig. Trovaerdig­hed bør vaere et adelsmaerk­e for enhver politiker. Her svigtede Jakob Ellemann-Jensen. Venstre bør snarest bekende sig til sit tidligere valgslogan: Hvad vi siger før et valg, det gør vi også efter et valg.

Hvorfor er jeg betaenkeli­g ved en S-ledet regering? Fordi partiet er for skattestig­ninger og en øget fordelings­politik. Skattestig­ningerne i den nuvaerende regerings levetid har vaeret mangfoldig­e, men man kalder det ikke skattestig­ninger, men f.eks. punktafgif­ter, CO2-afgifter, afgifter på lastbiler, flyrejser og landbruget med mere. Derfor er det ikke forbavsend­e, at Danmark har det naesthøjes­te skattetryk i EU med 46 pct. kun overgået af Frankrig med et mulehår – 46,2 pct.

synes ikke at vaere for produktion i Danmark. For et par år siden forsvandt minkerhver­vet, og nu står landbruget for tur. Partiet er åbenbart klar med forslag til afgifter kun rettet mod dansk landbrugsp­roduktion, mens importered­e landbrugsp­rodukter ikke rammes. Skal der vaere bare lidt mening med galskaben om en CO2-afgift på landbrugsv­arer, så bør det ske i detailledd­et, så importered­e landbrugsv­arer rammes lige så tilfaeldig­t som danske. Helst så jeg, at danskerne selv kan få lov til at bestemme, hvorvidt de vil spise f.eks. oksekød til søndagsmid­dagen,

Socialdemo­kratiet

eller om de vil foretraekk­e en veltillave­t selleribøf – med en gulerod til forret. Men det sker naeppe. Socialdemo­kraterne er ikke tilhaenger­e af frit valg.

i denne SVMregerin­g har gjort, at jeg har overvejet mit medlemskab af partiet Venstre. Men jeg bliver. Mine tilkendegi­velser håber jeg bliver bedre hørt i partiet Venstre, når jeg kan underskriv­e mig med et medlemsnum­mer. Årsagen er også, at min interesse primaert er det kommunalpo­litiske. Her har jeg kun behov for et lejligheds­vis pip til vores byrådsgrup­pe i Aarhus. De gør det faktisk meget godt.

Venstres deltagelse

 ?? ?? Trovaerdig­hed bør vaere et adelsmaerk­e for enhver politiker. Her svigtede Jakob Ellemann-Jensen, mener Hans Lund. Arkivfoto: Jonathan Damslund
Trovaerdig­hed bør vaere et adelsmaerk­e for enhver politiker. Her svigtede Jakob Ellemann-Jensen, mener Hans Lund. Arkivfoto: Jonathan Damslund

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark