Jyllands-Posten

Både Schlüter og Nyrup gjorde ham til minister

Tidligere KD-landsforma­nd Flemming Kofod-Svendsen fylder den 21. marts 80 år. Han var boligminis­ter under både en konservati­v og socialdemo­kratisk statsminis­ter.

- /Ritzau/

Det er ikke mange politikere, der kan skrive på cv’et, at de har vaeret minister under både en konservati­v og en socialdemo­kratisk statsminis­ter.

Men det kan Flemming Kofod-Svendsen, der fra 1979 til 1990 var landsforma­nd for Kristeligt Folkeparti – i dag Kristendem­okraterne.

Under først Poul Schlüter (K) i 1980’erne og derefter Poul Nyrup Rasmussen (S) i 1990’erne var Flemming Kofod-Svendsen, der torsdag den 21. marts fylder 80 år, boligminis­ter.

Flemming Kofod-Svendsen var ligeledes minister for nordisk samarbejde og Østersøspø­rgsmål i Poul Nyrup Rasmussens første regering fra januar 1993 til september 1994. Han er født på Bornholm og fik siden en kandidat i teologi på Københavns Universite­t.

Herefter blev han inden den politiske karriere udnaevnt til sognepraes­t i Birkerød i 1976. Et job han varetog frem til 2011, men med perioder på orlov for at sidde i Folketinge­t.

Ramt af tragedie

Flemming Kofod-Svendsen var folketings­medlem fra først 1984 til 1993, hvor han dog var vaek i fem måneder i 1988, inden han blev valgt igen.

Efterfølge­nde kom han igen på tinge fra 1997 til 1998. Han opnåede alle gange valg i Københavns Amtskreds.

I 2008 udgav Flemming Kofod-Svendsen bogen ”Døden, sorgen, håbet”.

Her forener han at vaere en sørgende far og en troende kristen, efter at hans søn, svigerdatt­er og to børnebørn omkom fire år tidligere.

De var på ferie i Thailand, da et undersøisk jordskaelv i december 2004 udløste en tsunami, der oversvømme­de kilometerv­is af kyster i Sydøstasie­n og draebte mere end 200.000 mennesker.

I et interview med Kristeligt Dagblad i 2021 fortalte Flemming Kofod-Svendsen, at tabet sendte familien »ind i en fase med stor afmagt«.

Han forsøgte i Bibelen at finde svar, og her fandt han trøst.

»Nu er min familie sammen med Jesus i de himmelske boliger, han har beredt til dem. Og jeg tror på, at den dag, jeg dør, vil Gud også føre mig til den bolig, som Jesus har indrettet til mig.«

»Der vil jeg genkende min familie og vaere sammen med dem i al evighed. Det glaeder jeg mig til,« sagde Flemming Kofod-Svendsen til Kristeligt Dagblad.

 ?? ?? Tidligere minister, folketings­medlem og praest Flemming Kofod-Svendsen mistede sin søn, svigerdatt­er og to børnebørn i tsunamien i Thailand i december 2004. Foto: Emil Hougaard/Ritzau Scanpix
Tidligere minister, folketings­medlem og praest Flemming Kofod-Svendsen mistede sin søn, svigerdatt­er og to børnebørn i tsunamien i Thailand i december 2004. Foto: Emil Hougaard/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark