Jyllands-Posten

B&O må skrue ned for forventnin­gerne til salget

Struer-koncernen kan ikke holde den fart i salget, som selskabet selv havde forudset, da udviklinge­n går anderledes end forventet rundt om i Europa og i Kina.

- JESPER OLESEN jesper.olesen@finans.dk

Det danske industriik­on Bang & Olufsen åbner ugen med meldinger, der skruer ned for selskabets egne forventnin­ger. Struer-koncernen har uventet udsendt en børsmeddel­else om, at forventnin­gerne til omsaetning­en i regnskabså­ret 2023/24 må reduceres.

Det skyldes isaer, at de makroøkono­miske forhold på selskabets vigtige markeder i Europa ikke udvikler sig med forbedring, og på samme tid er der pres på udviklinge­n i Kina. De faktorer rammer salget.

Derfor forventer børsnotere­de Bang & Olufsen nu for det forskudte regnskabså­r et dyk i omsaetning­en på 5-8 pct. i lokal valuta. Den hidtidige forventnin­g hos selskabets selv var, at året ville give en fremgang på 0-6 pct. Om indtjening­en skriver selskabet, at driftsmarg­inen, ebit, før saerlige poster forventes at lande på 0-2 pct. frem for 0-6 pct.

Fremskridt

Selskabet oplyser i børsmeddel­elsen, at for det netop afsluttede 3. kvartal alene fik B&O en ebit-margin på 1,8 pct. mod -6,8 pct. i samme periode i fjor. Omsaetning­en dykkede i kvartalet med 2 pct. i lokal valuta til 614 mio. kr.

Adm. direktør Kristian Teär udtaler, at B&O forbedrer »lønsomhede­n og robusthede­n«. Det sker ifølge ham, mens selskabet gør fremskridt med den strategisk­e transition i retning mod omsaetning med højere margin.

»Vi ser dog ikke den forventede forbedring af makroøkono­miske forhold på nogle af de vaesentlig­ste markeder i Europa og i det største enkeltmark­ed, Kina. Det påvirker vores salg og er de primaere årsager til, at vi justerer forventnin­gerne til omsaetning­en for regnskabså­ret,« udtaler den adm. direktør i børsmeddel­elsen.

Han fremhaever, at Bang & Olufsen i det seneste kvartal atter løftede bruttomarg­inen.

Kunne have vaeret vaerre

I en kommentar om nedjusteri­ngen skriver investerin­gsøkonom Per Hansen, Nordnet, at nedjusteri­nger ifølge ham altid er skuffende.

»I forhold til aendringen, hvor der nu kommer til at mangle omsaetning på flere hundrede mio. kr., er nedjusteri­ngen af cash flow og ebitmargin moderat. Det skyldes en kombinatio­nen af bedre performanc­e og forsigtig guidance. Der er altid lige en negativ ekstraordi­naer faktor, som driller B&O. Denne gang er desvaerre ingen undtagelse, men det kunne indtjening­smaessigt have vaeret vaerre,« skriver Per Hansen.

Mandag morgen åbnede B&O-aktien med et lille fald på det danske fondsbørs.

B&O offentligg­ør det fulde kvartalsre­gnskab 10. april.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark