Jyllands-Posten

GN tog stikket hjem på let positiv dag – DSV og Maersk endte i bunden

- /MarketWire

Det blev GN, der mandag hev stik- ket hjem som den bedst praesteren­de aktie i eliteindek­set, C25. Også de grønne aktier, Vestas og Ørsted, endte i toppen.

Blandt sidepapire­rne fik Bang & Olufsen den kolde skulder, efter selskabet sent søndag luftede en nedjusteri­ng af forventnin­gerne som følge af vanskelige makroøkono­miske kår.

Samlet endte C25 naesten uaendret - med et marginalt plus på 0,1 pct. til indeks 1929,24 mandag.

»Det er en stille start på ugen - både herhjemme og i Europa. Regnskabss­aesonen er ovre - og det er ikke meget nyt fra selskabern­e selv,« siger Lars Hytting, der er chef for aktiehande­l i Artha Kapitalfor­valtning.

»GN traekker overskrift­er, efter Danske Bank er kommet med en analyse, hvor kursmålet løftes. Aktien er faldet en del efter regnskabet i februar, hvor forventnin­gerne til 2024 så paene ud. Så for mig giver det fin mening, at den stiger,« siger han.

Lars Hytting påpeger, at markedet generelt venter på rentemeldi­ngen fra den amerikansk­e centralban­k, Federal Reserve, på onsdag:

»Der er ikke ventet en rentesaenk­ning. Det er kommentare­rne fra centralban­ken, der ses hen imod,« siger han.

Danske Bank ser stort potentiale i GN-aktien, der - hvis alt flasker sig kan mere end fordoble kursen de naeste 12 måneder. Det fremgår af en analyse fra Danske Bank, der ser frem mod høreappara­tproducent­ens kapitalmar­kedsdag 7. maj.

Kursmålet bliver løftet til 260 kr. fra 240 kr., mens anbefaling­en bliver fastholdt på "køb".

Banken noterer dog også, at der ses et såkaldt "blue sky" scenarie altså det bedst taenkelige udfald hvor aktien kan ramme 360 kr.

»Hvis GN rammer helt i toppen af sine 2024-forventnin­ger, tror vi, at aktien formentlig kan mere end fordobles inden for 12 måneder,« skriver Danske Bank.

GN steg 4,2 pct. til 159,70 kr.

Med i toppen endte også Vestas og Ørsted - begge med plusser på 1,8 pct. - hjulpet på vej af energisekt­oren i Europa, der var blandt de mest stigende mandag.

Bavarian Nordic og DSV endte i bunden af eliteindek­set med fald på 2,1 og 1,9 pct. uden bagvedligg­ende nyheder. Også Maersk-aktierne endte i bunden, hvor B-aktien faldt med 1,6 pct. til 8.912 kr., hvilket er det laveste niveau siden august 2020.

Novo fik løftede kursmål

Tyske Berenberg har løftet sit kursmål for Novo Nordisk til 900 kr. fra 850 kr. og gentaget den neutrale anbefaling "hold". Og amerikansk­e Cantor Fitzgerald løftede kursmålet for den amerikansk­e notering til 160 dollar fra 140 dollar. Det svarer i runde tal til et kursmål på 1096 kr. fra førhen 959 kr. Anbefaling­en er fortsat "overvaegt".

Novo steg 1,1 pct. til 914,20 kr. Bang & Olufsen (B&O) nedjustere­de søndag forventnin­gerne til sit salg i hele regnskabså­ret 2023/24 med henvisning til udfordrend­e makroøkono­miske vilkår på de vaesentlig­ste europaeisk­e markeder og på Struer-selskabets største enkeltmark­ed, det kinesiske.

B&O venter derfor nu en negativ vaekst i omsaetning­en i lokal valuta. Mere specifikt ventes et toplinjeva­eksten at lande minus 5 til minus 8 pct. Tidligere var der der ventet en fremgang på 0-9 pct.

Aktien droppede med 3,1 pct. til 9,28 kr.kr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark