Jyllands-Posten

AGF dukkede Hvidovre i bøvlet og smal sejr

Hvidovre stod godt imod, men AGF vandt 1-0 trods Patrick Mortensen meget sjaeldne straffespa­rksmisser.

-

AGF indleder om et par uger mesterskab­sspillet med en frisk sejr i bagagen.

Søndag sejrede Uwe Röslers tropper således 1-0 over bundproppe­n Hvidovre på hjemmebane efter en scoring efter hjørnespar­k efter 71 minutter, som forsvarssp­illeren Jonas Jensen-Abbew i første omgang er noteret for.

AGF er nummer fem i mesterskab­spillet, mens Hvidovre indleder sit nedrykning­sspil med 12 point op til Randers lige over stregen.

AGF styrede det meste af kampen, men skabte ikke mange åbne chancer. Det gjorde Hvidovre dog omvendt heller ikke, selv om der var klar optimisme i udeholdets tilgang til kampen.

Efter 20 minutter fik Patrick Mortensen spillets største chance efter et par faele indgreb af Hvidovre-keeper Adrian Kappenberg­er.

Men bundrutine­rede Mortensen missede efter 20 traeffere fra straffespa­rkspletten i traek for første gang i Superligae­n efter en stor redning af Kappenberg­er.

Spillet var som sådan livligt nok fra første fløjt, men holdene havde det svaert, når den sidste aflevering skulle leveres omkring eller i modstander­ens felt.

AGF og saerligt Mikael Anderson, der fremprovok­erede straffespa­rket, havde mest at byde ind med, men første halvleg endte, som den sluttede.

Sejr sikret i hjørnespar­k

I starten af anden halvleg havde Hvidovre sin bedste periode, og den tilbageven­dte keeper, Bailey PeacockFar­rell, diskede op med et par gode redninger for at forhindred­e gaesterne i en overrasken­de føring. AGF skabte mere, men måtte nøjes en smal sejr, der blev sikret efter et hjørnespar­k, der blev forlaenget og sendt i mål, efter den dumpede ned i et yderst taetpakket område omkring stregen.

Isaer praestatio­nen i anden halvleg var mangelfuld, erkender AGF-profilen Mikael Anderson.

»I første halvleg skabte vi okay med chancer og braendte et straffe. Men anden halvleg var jo helt til grin. Vi spillede sindssygt dårligt og fik et

eller andet kludemål. Anden halvleg er slet ikke godkendt og levede slet ikke op til vores standarder. Det skal vi bare erkende,« sagde Anderson til TV3 Max.

AGF har ét point op til FCN på fjerdeplad­sen og hele ni point op til FC København på tredjeplad­sen.

»Vi har en målsaetnin­g om, at vi skal op og jagte de medaljer. Heldigvis fik vi tre point i dag, og FC Nordsjaell­and tabte point, så vi hentede lidt på dem,» lød det fra AGF-profilen efter kampen.

?? Foto: Bo Amstrup/Boamstrup/Ritzau Scanpix ?? AGF's anfører og topscorer Patrick Mortensen braendte sit første straffespa­rk i sin Superligak­arriere.