Jyllands-Posten

Vaersgo, her er dit EM-hold, Kasper Hjulmand

Testkampen mod Schweiz vil afsløre, hvem landstraen­eren satser på ved slutrunden i Tyskland til sommer. Her er JP’s bud på den optimale opstilling lige nu.

- JESPER ENGMANN jesper.engmann@jp.dk

Den aften i november så han det, han helst ville se. Det, han og ret mange andre havde sukket efter det meste af 2023. Et landshold med vilje og bid, der kravlede hen over Slovenien i Parken og med en sejr på 2-1 sikrede deltagelse­n ved sommerens EM-slutrunde i Tyskland.

Lørdag aften i Parken indleder landstraen­er Kasper Hjulmand og spillerne arbejdet frem mod årets højdepunkt for landsholde­t, når Schweiz er boksebold, den hårdeste af de fire testmodsta­ndere, som Danmark har udset sig. De tre øvrige er Faerøerne, Sverige og Norge, de to sidste kort før EM.

Af den årsag vil Kasper Hjulmand lørdag prøve at sammensaet­te den formation, som kan give landsholde­t tiltraengt fodboldsuc­ces i juni måned, og blandt de 11 spillere, som Jyllands-Posten mener, at han skal sende på banen i Parken, er der kun én, der er ret ny i selskabet. Vi tror, at Danmark stiller i denne 3-5-2-formation:

Kasper Schmeichel

Målmanden er på plads til sin kamp nummer 100 for Danmark. I Anderlecht har han fundet balancen efter et uheldigt ophold i franske Nice, og trods sine 37 år er han fremdeles landstraen­erens førstevalg. Både nu og frem til og med EM-slutrunden. Tirsdag mod Faerøerne overlader han posten til Frederik Rønnow.

Joachim Andersen

Crystal Palace-stopperen udgør højre side af forsvaret på tre stoppere på landsholde­t. I Crystal Palace spiller han 90 minutter hver gang. Efter at klubben har byttet manager Roy Hodgson ud med østrigeren Oliver Glasner er Andersen blevet benyttet i venstre side af forsvarstr­ioen. Hjulmand vil gerne spille ham til højre, så han kan sparke lange diagonalaf­leveringer.

Simon Kjaer

Traet gammel mand på 34 år? Nae, anfører Simon Kjaer har spillet 5 af 10 kampe for AC Milan de seneste godt fem uger, flest i Europa League. 2024 er efter en skadespaus­e i efteråret indledt ret fornuftigt. Han var ikke med mod Slovenien. Da spillede Andreas Christense­n pladsen, men FC Barcelona-manden er skadet.

Jannik Vestergaar­d

Efter trange tider i karrieren er Jannik Vestergaar­d vendt tilbage på højt plan, han fyldte godt mod Slovenien, han spiller fast i Leicester City og har en ro i opspillet, som vil gavne, når Andreas Christense­n ikke er klar.

Joakim Maehle

Parkens favorit spiller som regel en klassisk højreback i Wolfsburg, mens han på landsholde­t er udset som trussel lidt laengere fremme som wingback. Og det er på den position, han er bedst med sine løb i dybden og ryk i feltet. Det viste han med et mål mod Slovenien, i øvrigt.

Pierre-Emile Højbjerg

I Tottenham har han svaert ved at overbevise manager Ange Postecoglo­u om, at han skal spille hver gang, men Højbjergs tilstedeva­erelse med fremskudt brystkasse og evne til at piske holdkammer­aterne frem er essentiel for landsholde­t.

Christian Eriksen

Landsholde­ts smertensba­rn? Tja, selv i en udgave uden regelmaess­ige minutter i benene har han så meget klasse, at han er selvskreve­t. Få kan som han laese en kamp, og i 2023 viste han, at han om nogen kan vaere afgørende, som da han lagde op til mål mod Kasakhstan i Parken.

Thomas Delaney

Han var på grund af skader kun med i en landskamp fra start i 2023. Og da scorede han i 2-1 over Slovenien, hvor han viste sit gamle jeg med masser af involverin­g centralt på banen. I Anderlecht har han spillet med i de seneste tre kampe efter en knaeoperat­ion i vinter.

Victor Kristianse­n

Her var han, den nye mand på venstrekan­ten. Backen med en fortid i FC København fik som Højlund et gennembrud på landsholde­t i 2023. I Bologna har han i år haft monopol på positionen på et hold, der har bidt sig fast i toppen af Serie A. Tilmed står han bag flere oplaeg til mål.

Rasmus Højlund

Efter et mindre skadesafbr­aek i Manchester United, der stoppede en fornem stime af gode indsatser og ikke mindst mange mål, er han den mest sikre mand på landsholde­t. Mod Schweiz er han naeppe med i mere end 45 minutter efter sin muskelskad­e.

Jonas Wind

Efter ni mål i Wolfsburg i efteråret og en stribe oplaeg er mellemrums­manden løbet ind i modgang i 2024, hvor han akkurat som sin klub er faldet i niveau. Men hans evner til at spille på meget lidt plads og binde spillet sammen er i høj kurs på landsholde­t, hvor han kan lede efter lidt tiltraengt succes.

Hvem står forrest til at komme ind undervejs:

I anden halvleg vil Kasper Hjulmand givetvis sende Anders Dreyer i aktion, medmindre han vurderer, at den målfarlige Anderlecht­mand skal spille i stedet for Wind fra start. Forvent også at se Kasper Dolberg afløse Rasmus Højlund, mens formstaerk­e Morten Hjulmand fra Sporting Lissabon givetvis erstatter Højbjerg eller Delaney. Også Yussuf Poulsen og Mikkel Damsgaard kan komme i spil.

I tirsdagens kamp mod Faerøerne kan følgende spillere komme i kamp:

Frederik Rønnow, Mads Roerslev, Jacob Rasmussen, Matt O’Riley, Gustav Isaksen, Elias Jelert, Victor Nelsson, Mathias Jensen og Mohamed Daramy.

 ?? ?? Rasmus Højlund er landsholde­ts nye stjerne, og han får følgeskab af en tidligere holdkammer­at fra FC København på lørdag mod Schweiz. Foto: Liselotte Sabroe
Rasmus Højlund er landsholde­ts nye stjerne, og han får følgeskab af en tidligere holdkammer­at fra FC København på lørdag mod Schweiz. Foto: Liselotte Sabroe
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark