Jyllands-Posten

Fiskers salgstal får betegnelse­n »chokerende dårlige«

Fisker-aktien nåede mandag et nyt lavpunkt, efter selskabet kom med flere nyheder.

- MICK KRISTENSEN Ledende nyhedsreda­ktør mick.kristensen@jp.dk

Elbilfirma­et Fisker Inc., som danske Henrik Fisker står bag og i spidsen for, kom mandag med flere nyheder til markedet.

Heriblandt at produktion­en stoppes i seks uger, og at der er lavet en aftale med en investor om tilførsel af nye penge til det kriseramte firma.

Fisker oplyste mandag også om sine foreløbige leveringst­al for året, og det er bestemt ikke rar laesning ifølge en dansk ekspert, der følger Fisker taet.

»Det er chokerende dårlige salgstal,« skriver René Tønder, der er selvstaend­ig rådgiver i bilbranche­n, i et indlaeg på Linkedin.

Han henviser til, at Henrik Fisker for få uger siden forventede, at Fisker Inc. ville levere mellem 20.000 og 22.000 biler i år. Svarende til omkring 5.000 biler i kvartalet.

Det var et »konservati­vt« mål, blev det forklaret.

»Virkelig dårlige nyheder«

Mandag forklarede Fisker, at der den 15. marts var leveret 1.300 biler i år. Altså knap en fjerdedel af de biler, der gennemsnit­ligt skal leveres i kvartalet ifølge det »konservati­ve« mål.

»Når man laeser pressemedd­elelsen, så er der efter min vurdering tale om virkelig dårlige nyheder,« skriver René Tønder.

Aktiemarke­det tog da heller ikke godt imod mandagens nyheder fra Fisker. Kursen faldt med 16 pct. til alletiders lavpunkt på 0,1475 dollar.

Mens Fisker holder produktion­en stille i de naeste seks uger, fortsaette­r salgsappar­atet. Ligesom der forhandles med en »stor bilproduce­nt« om en investerin­g og faelles produktion.

»Man kunne frygte, at produktion­en aldrig bliver genoptaget. Medmindre selvfølgel­ig at denne aftale med ”major automaker” kan redde selskabet,« skriver René Tønder.

Fisker oplyste mandag til det amerikansk­e børstilsyn, SEC, at selskabet i sidste uge mislighold­t en rentebetal­ing på 8,4 mio. dollars.

»Vi kan få behov for at søge beskyttels­e i henhold til gaeldende konkurslov­givning. Der er ingen garanti for, at vi vil vaere i stand til at skaffe den kapital, vi har brug for, for at fortsaette vores aktivitete­r,« står der i meddelelse­n.

Virksomhed­ens politik

Det er mindre end en uge siden, at Wall Street Journal fortalte, at Fisker Inc. havde hyret ekstern hjaelp til at udarbejde en konkursbeg­aering.

I første omgang kommentere­de Fisker ikke meldingen, men efter et par dage sendte selskabet en kommentar til Finans.

»Som en del af virksomhed­ens politik kommentere­r Fisker ikke markedets rygter og spekulatio­ner. Dog samarbejde­r Fisker ofte med eksterne rådgivere for at hjaelpe med at styre sin forretning og assistere i udviklinge­n og udførelsen af strategier,« skrev Fisker i en mail.

For et par uger siden fortalte Fisker i et foreløbigt regnskab, at selskabet var truet på livet.

Fisker skrev, at selskabet risikerer at løbe tør for penge inden for de naeste 12 måneder, og at der var »betydelig tvivl« om fremtiden.

 ?? ?? Henrik Fisker står i spidsen for det kriseramte elbilfirma Fisker Inc. Foto: Mike Blake/Reuters
Henrik Fisker står i spidsen for det kriseramte elbilfirma Fisker Inc. Foto: Mike Blake/Reuters

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark