Jyllands-Posten

Koncern stiftet af afdøde Michael Mortensen giver trecifret millionund­erskud

Ejendomsko­ncernen M+ har leveret sit årsregnska­b for 2023.

- FREDERIK BOESGAARD frederik.boesgaard@jp.dk

Ejendomsko­ncernen M+ kom ud af 2023 med et underskud på 320 mio. kr. efter skat. Det står i kontrast til årene før, hvor der har vaeret store overskud.

Det oplyser Horsens-baserede M+, der blev grundlagt under navnet Ejendomsse­lskabet Casa af den afdøde husmilliar­daer Michael Mortensen.

Det trecifrede millionund­erskud kommer, selvom det lykkedes M+ at skabe et overskud på den ordinaere drift på 171 mio. kr. i 2023.

Årsagen skal findes i, at saerligt dagsvaerdi­regulering­er på investerin­gsejendomm­e og vaerdipapi­rer har givet udfordring­er for M+ i året der gik, forklarer bestyrelse­sformand i koncernen, Bettina Antitsch Mortensen.

»Det er selvfølgel­ig irriterend­e, at det underskud er der. Men underskudd­et kan henføres til dagsvaerdi­regulering­er af investerin­gsejendomm­e og vaerdipapi­rer, og er dermed udtryk for en vaerdiansa­ettelse ved udgangen af regnskabså­ret og ikke egentlige tab. Det aendrer naturligvi­s ikke ved, at vi altid går efter at levere et overskud på bundlinjen,« siger Bettina Antitsch Mortensen i pressemedd­elelsen.

M+ ejer en del af den børsnotere­de malingprod­ucent Flügger, og den ejerandel kan maerkes i ejendomsko­ncernens samlede resultat, fordi Flüggers aktie i løbet af 2023 netop havde en negativ kursudvikl­ing.

Udover Flügger indgår også byggefirma­erne Hybel og Stenhøj Husende under M+.

Bestyrelse­sformand Bettina Antitsch Mortensen ser positivt på 2024, hvor M+ forventer at kunne laegge yderligere til driftsresu­ltatet.

Hun fortaeller, at der på trods af usikre markedsmae­ssige forhold, som i vid udstraekni­ng er drevet af de geopolitis­ke spaendinge­r med Ruslands invasion af Ukraine samt den udbrudte krig mellem Israel og Hamas i Gaza, er positive forventnin­ger til udviklinge­n i M+ koncernen.

»Det er således vores vurdering, at vi i M+ koncernen kan levere et driftsover­skud i niveauet 175-200 mio.kr. for regnskabså­ret 2024,« siger Bettina Antitsch Mortensen.

Det var husmilliar­daeren og Bettina Antitsch Mortensens mand, Michael Mortensen, der stod bag M+-koncernen, indtil han uventet døde af et hjertestop under en forretning­srejse til Schweiz i 2022.

Egenkapita­len i M+ er opgjort til 2,1 mia. kr., viser selskabets årsregnska­b.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark