Jyllands-Posten

Sportmaste­r-chef har ikke travlt med at skifte facader trods nyt navn

Dorthe Bloch har fået opgaven af en britisk storkoncer­n med at vende en negativ udvikling i den danske Sportmaste­r-kaede. Det skal bl.a. ske med et butikskonc­ept under et nyt navn.

- JESPER OLESEN jesper.olesen@finans.dk

Oven på flere år med turbulens saetter den danske detailkaed­e Sportmaste­r ny kurs mod vaekst. Det skal ske med et nyt internatio­nalt butikskonc­ept under navnet Sports World, hvor den første butik åbner i denne uge.

Det er dog fortsat uafklaret, hvor mange af de nuvaerende Sportmaste­r-butikker rundt i landet der omdannes, og hvornår det sker. Det afgørende er nemlig ifølge kaedens chef, at omdannelse­n sker økonomisk forsvarlig­t og med udvidelse af sortimente­t. Derfor kan det komme til at tage tid.

Det siger Dorthe Bloch, som er landechef for Sportmaste­r, der ejes af britiske Frasers Group.

Torsdag i denne uge åbnes den første butik under navnet Sports World i Herlev uden for København. Desuden omdannes Sportsmast­ers webshop straks til det nye navn.

»Vi står over for en spaendende, men stor opgave i et svaert marked for sport i detailhand­len. Vi er del af en koncern, der er blandt de globalt førende i branchen. Det giver os muskler, som vi ikke har haft før. Gennem mange år har Sportmaste­r ikke vaeret profitabel, så det er klart en del af opgaven at vende den udvikling. Vi kan traeffe strategisk­e valg, der fungerer på sigt,« mener Dorthe Bloch.

Antal ikke holdbart

Britiske Frasers Group overtog Sportmaste­r i maj 2022 efter en turbulent periode. Siden har ejeren bl.a. skåret kaeden til, så der er lukket en raekke butikker.

Efter den aktuelle runde med lukninger vil kaeden fremover bestå af 37 butikker rundtom i landet. For to år siden var antallet 75.

Dorte Bloch påpeger, at driften og resultatet var negativt, og derfor var antallet ikke holdbart.

Navneskift­et sker samtidig med en plan, der skal omdanne kaeden til større butikker med større udvalg og efter et nyt koncept.

»Med Frasers som ejer er vi et sted, hvor det hele ikke skal ske hen over én nat. Vi bygger et solidt fundament til at tage et vigtigt skridt ind i en ny fremtid med både Sports World som det nye og på samme tid vores Sportmaste­r-butikker, som vi fortsat vil have på det danske marked i laengere tid. Vi har ikke travlt med at skifte facader. Det sker, når butikkerne kan give kunderne mere af det udvalg, som vi vil vaere kendt for.«

Børsnotere­de Frasers Group driver en raekke detailvirk­somheder inden for bl.a. sport, fitness, livsstil og luksusbran­ds. Blandt aktivitete­rne er sportskaed­en Sports Direct med 800 butikker i Storbritan­nien og op mod 500 i resten af Europa.

Hård konkurrenc­e

Dorthe Bloch kom til Sportmaste­r i 2021 og blev landechef i maj 2023. Hun har talrige års erfaring med sig fra lederposte­r i detailhand­len og har tidligere bl.a. vaeret ansat hos Skoringen, Silvan og Stadium.

Netop markedet for sportsudst­yr er praeget af intens konkurrenc­e og pres på afsaetning­en i kraft af øget nethandel og nicheaktør­er, mens de seneste par år har vaeret praeget af høj inflation og lav forbrugert­illid.

Et led i arbejdet med at vende udviklinge­n og skabe ny vaekst for Sportmaste­r indebaerer også, at kaeden det seneste år har reduceret antallet af butikker, hvoraf flere lukkes netop nu som led i en runde. Med hensyn til hvorvidt antallet fremadrett­et skal vaere 37 som nu, siger Dorthe Bloch:

»Antallet vil jeg ikke laegge mig fast på, da tiden og muligheder­ne afgør det. Vi skal skabe vaekst, hvor vi ser muligheder. Og det sker i vores nye Sports World-koncept med unikke tiltag og produkter samt nyt, større udbud. «

Dorthe Bloch understreg­er på samme tid:

»Vi har stået med et dårligt økonomisk resultat, som vi skal gøre op med. Det er altid svaert at lukke butikker med medarbejde­re, som har vaeret hos os i mange år. Men vi har ikke noget valg, da vi har udfordring­er med størrelse, placering eller økonomi. Vi skal have større, faerre butikker, hvor vi er dygtigere til at have den rette omkostning­sbase.«

Med hensyn til hvorvidt de seneste års pres på regnskabet med millionund­erskud nu kan vendes til plus og bedre tider, fastslår landechefe­n:

»Der er sket meget på de indre linjer for at bygge en ny kultur i virksomhed­en. At drive forretning er en holdsport, og derfor er kulturen vigtig. Det er afgørende for at komme i mål sammen med Frasers og skabe en profitabel forretning igen.«

Retssag

Der kører netop nu en retssag mellem Frasers Group og den danske sportskonc­ern Obi Sport, som står bag Intersport-butikkerne her i landet og ejer varemaerke­t Sport Direct i Danmark. Frasers Group bruger mange steder navnet Sports Direct til butikkerne.

Skiftet til Sports World her i landet kommer samtidig med, at denne sag endnu ikke er afgjort.

På spørgsmåle­t om, hvorfor Frasers Group ikke bare sørger for at få den sag afklaret fremfor fortsat at have uro om det, når målet er at bruge Sports World frem for Sports Direct her, siger Dorthe Bloch:

»Det er et rigtig godt spørgsmål. Det er altid aergerligt at vaere i tvist med andre, men jeg hverken kan eller vil udtale mig om en verserende retssag.«

 ?? ?? Dorthe Bloch er landechef/country manager i Frasers Group med ansvar for Sportmaste­r og Sports World i Danmark. PR-foto
Dorthe Bloch er landechef/country manager i Frasers Group med ansvar for Sportmaste­r og Sports World i Danmark. PR-foto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark