Jyllands-Posten

Mindre rentefald efter lavere end ventet canadisk inflation

- /MarketWire/

Renten tikkede en smule ned tirsdag efter en lavere end ventet inflation i Canada samt forud for onsdagens rentemeldi­ng fra USA.

Den toneangive­nde tiårige danske statsoblig­ation lukkede tirsdag med et fald på 2 basispoint i 2,47 pct. Mandag steg renten 2 basispoint.

Dagens højdepunkt fra nøgletalsk­alenderen var opgørelsen over det tyske ZEW-indeks, der viste, at de tyske finansiell­e aktører er blevet mere optimistis­ke i forhold til den økonomiske udvikling i Tyskland fremover.

Forventnin­gsindekset steg til 31,7 - det højeste niveau i over to år - fra 19,9 måneden før. Økonomerne havde ifølge Bloomberg News ventet en stigning, men blot til 20,5.

Det går også den rigtige vej med at få bugt med inflatione­n i Canada, der i tirsdagens opgørelse viste en afmatning til en årlig vaekst på 2,8 pct. i forbrugerp­riserne i februar fra en fremgang på 2,9 pct. for måneden forinden.

Her ventede økonomer adspurgt af Bloomberg News et hop til 3,1 pct.

Den japanske centralban­k tog også overskrift­er tirsdag, da banken haevede renten for første gang siden 2007. Dermed blev det den sidste centralban­k til at forlade de negative renter.

Niveauet omkring en rente på nul er forladt for flere år siden hos centralban­ken i USA, Federal Reserve, der onsdag afslutter sit todages rentemøde med en rentemedde­lelse.

I øjeblikket indregner markedet en sandsynlig­hed på under 1 pct. for en rentenedsa­ettelse på onsdagens møde, viser handlen med Fed Funds Futures.

Derfor vil hovedfokus vaere mod det kvartalsvi­se "dot-plotdiagra­m".

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark