Jyllands-Posten

Direktør: »Som landmandss­øn har jeg nok med mig, at man bør stå tidligt op«

Kim Møller Mønster tiltraeder 1. april som adm. direktør i møbelkaede­n Ilva. Hans fritid går med familie og venner og med vaerktøj i hånden.

- JESPER OLESEN jesper.olesen@finans.dk

I arbejdsliv­et er købmandska­b og ledelse det, som isaer driver ham. Når Kim Møller Mønster har fri, bruges tiden helst sammen med hustruen og de tre børn, men også meget gerne som hobbyhåndv­aerker.

De seneste to år har Kim Møller Mønster selv gennemreno­veret et gammelt sommerhus, så det nu er topklar til familiehyg­ge i ferier og weekender.

»Jeg er vild med at have små projekter som afbraek fra hverdagen. Det giver mig noget at have vaerktøj i hånden og se resultater af det manuelle arbejde,« fortaeller 45årige Kim Møller Mønster.

Hvordan sommerhuse­t ser ud og er indrettet, holder han og familien for sig selv.

Men hvilket møblement det rummer, er nok overflødig­t at spørge om. Netop den type produkter har tidligere fyldt en del i hans arbejdsliv og gør det igen for alvor fra 1. april.

Her traeder Kim Møller Mønster ind som adm. direktør for møbelkaede­n Ilva med 43 butikker i Danmark og Sverige.

Ilva er ejet af Lars Larsen Group og udgør et søstersels­kab til detailkonc­ernen Jysk med over 3.300 butikker.

Arbejdede i Bestseller

Kim Møller Mønster, der er født i det vestjyske, kender familiekon­cernen indefra, da han tidligere i erhvervska­rrieren har vaeret i et andet af dens selskaber, nemlig Bolia. Der var han en del af ledelsen med ansvar for det internatio­nale salg.

Tidligere har han desuden slået sine folder i en anden familieeje­t koncern med vaegt på købmandska­b, nemlig modegigant­en Bestseller.

Man skal se resultater

Der havde Kim Møller Mønster forskellig­e ledelsespo­ster. Det var, efter at han som ung var trainee på hjemegnen hos Cheminova, der producerer plantebesk­yttelse på Harboøre Tange.

»Som landmandss­øn fra Ringkøbing-egnen har jeg nok med mig, at man bør stå tidligt op, og at der er behov for at arbejde, hvis du vil nå resultater,« siger Kim Møller Mønster.

»Det kan lyde som en floskel, men jeg kan godt lide, at når man gør et eller andet, så kan man se resultatet af det. Det har jeg taget med mig ind i arbejdsliv­et.«

Han peger på, at det netop gaelder inden for salg og købmandska­b, uanset om det er i tøj eller møbler.

»Hvis du flytter et eller andet, uagtet om det er online eller i butikken, så kan man jo se resultater dagen efter. Den dynamik i retail kan jeg godt lide,« lyder det.

»Derfor har jeg villet arbejde med netop købmandska­b og gerne i familieeje­de virksomhed­er. Den type virksomhed­er har ofte en langsigtet, strategisk tilgang til tingene.«

Kim Møller Mønster forlod Bolia i fjor for at tiltraede et job som adm. direktør for virksomhed­en Gastrolux.

Nu, kun otte måneder efter, skifter han til samme post hos Ilva. Den kaede satte i efteråret gang i en proces med at finde en ny chef, da samarbejde­t med den forrige blev brat afbrudt, efter at denne fik en dom i retten.

Kim Møller Mønster fastslår, at han i 2023 sagde ja til jobbet hos Gastrolux, da han gerne vil prøve kraefter med rollen som adm. direktør.

Han kunne ikke sige nej

Han erkender, at det er meget kort efter, at han skifter igen, men at timingen i jobbet hos Ilva var der nu.

»Opgaven hos Ilva er så spaendende, at jeg ikke kunne sige nej. Jeg ser virkelig frem til at vaere med til at udvikle den kaede, hvor strategien er vaekst, samt at bygge videre på dens styrke.«

Han og familien, hustru og tre børn, bor i Aarhus-forstaden Højbjerg.

Mens det ofte i portraette­r af erhvervsle­dere og topchefer fremhaeves, at disse i fritiden er aktive med eksempelvi­s cykling, maratonløb eller andet i den genre, fastslår den kommende Ilva-direktør:

»Min fritid går faktisk mest med børn, venner og familie. Jeg forsøger også at holde formen ved lige, men det fylder ikke så meget i mit liv. Den bedste afslapning er at vaere hobbyhåndv­aerker i vores sommerhus.«

Den bedste afslapning er at vaere hobbyhåndv­aerker i vores sommerhus. KIM MØLLER MØNSTER, NY ADM. DIREKTØR, ILVA

 ?? ?? Kim Møller Mønster har tidligere haft en lederpost i Bolia, der ligesom Ilva ejes af Lars Larsen Group.
Foto: Casper Dalhoff
Kim Møller Mønster har tidligere haft en lederpost i Bolia, der ligesom Ilva ejes af Lars Larsen Group. Foto: Casper Dalhoff

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark