Jyllands-Posten

Erhvervsma­nd får milliontab: Kaede med 12 pizza-butikker går konkurs

Ejeren traekker selv stikket til Ild.Pizzakaede­n med hovedsaede i Aarhus og takeaway-butikker rundtom i det østjyske.

- JESPER OLESEN jesper.olesen@finans.dk

Den østjyske kaede Ild.Pizza har økonomiske udfordring­er. Derfor har ejeren selv tirsdag valgt at lade selskabet bag gå konkurs. Dermed er 12 pizzarier i kaeden, der var skabt med store ambitioner, lukket.

Den aarhusians­ke erhvervsma­nd Anders Grønborg, som er stifter og ejer, bekraefter over for Finans, at kaeden er konkursram­t.

Den skiftede tirsdag morgen først navn, så virksomhed­en nu hedder ”Selskabet af 18. marts 2024 A/S” frem for Ild.Pizza A/S.

Anders Grønborg har ved frokosttid fortalt, at han netop har vaeret i skifterett­en i Aarhus, hvor virksomhed­en er erklaeret konkurs.

»Jeg kan ikke fortsat forsvare at holde fart i selskabet, da underskudd­et fortsaette­r, selvom der er klar forbedring i 2023 i forhold til året før. Jeg har derfor bedt om konkurs og haenger selv på 95 pct. af gaelden i konkursboe­t,« siger Anders Grønborg.

Store ambitioner

Kaeden med pizzeriaer i og omkring Aarhus samt bl.a. i Viborg og Horsens blev ivaerksat i 2019 af makkerparr­et Anders Grønborg og Esben Mols Kabell. De to splittede dog op i fjor og gik hver til sit med Anders Grønborg som fortsaette­nde part inden for pizza.

Ild.Pizza blev stiftet, efter at de to havde solgte størstedel­en af livsvaerke­t Lasertryk i Aarhus for 400 mio. kr.

Pizzakaede­n har dog haft

svaert ved at braende økonomisk igennem. I det seneste offentligg­jorte regnskab, som var for 2022, tabte Ild.Pizza knap 18 mio. kr. efter skat. Det bragte det samlede underskud i kaedens første fire år op på 33 mio. kr. efter skat.

Ild.Pizza holder til i Aarhus og slog dørene op i 2019. Fra start har ambitionen vaeret at indtage forstaeder over hele landet ved at åbne 50 pizzeriaer inden for fem år.

Sådan er det dog ikke gået. Ifølge regnskabet afviklede Ild.Pizza i 2022 »et antal« af selskabets pizzeriaer. Tidligere har kaeden haft op imod 20 pizzeriaer. Ifølge hjemmeside­n er der på nuvaerende tidspunkt 12.

Af 2022-regnskabet fremgik det, at Anders Grønborg ville holde hånden under selskabet og sikre fortsat drift ved at stille den nødvendige likviditet til rådighed gennem Ild.Pizzas moderselsk­ab.

Uvis fremtid

Anders Grønborg stiftede i 1999 Lasertryk sammen med Esben Mols Kabell. Sammen havde de forinden skabt et mindre rejseburea­u ved navn Ung Ferie, og i den forbindels­e valgte de at trykke deres egne reklamer og investere i en maskine, som kunne hjaelpe dem med trykkeriet.

Lasertryk voksede siden og fik tusindvis af både virksomhed­er

og private som kunder. Selskabet blev siden solgt til en tysk kapitalfon­d, mens de to stiftere er fortsat med andre aktivitete­r – herunder italienske pizzaer.

Hvad der nu skal ske med Ild.Pizza efter konkursen, fastslår Anders Grønborg, at han ikke ved. I første omgang kommer der en kurator på til at håndtere konkursboe­t.

»Jeg har ikke selv en plan klar for en videreføre­lse. Det er aergerligt, da flere af butikkerne kører fint, men samlet kan vi ikke fortsaette. Jeg har forsøgt at finde en partner uden held, så nu må vi vaelge denne løsning,« siger Anders Grønborg.

Jeg har ikke selv en plan klar for en videreføre­lse. Det er aergerligt, da flere af butikkerne kører fint, men samlet kan vi ikke fortsaette. Jeg har forsøgt at finde en partner uden held, så nu må vi vaelge denne løsning. ANDERS GRØNBORG, STIFTER OG EJER AF ILD.PIZZA

 ?? ?? Det første pizzeria i kaeden åbnede i Lasertryks lokaler i Aarhus-forstaden Skejby og blev startskudd­et til Ild.Pizza. Foto: Morten Lau-Nielsen
Det første pizzeria i kaeden åbnede i Lasertryks lokaler i Aarhus-forstaden Skejby og blev startskudd­et til Ild.Pizza. Foto: Morten Lau-Nielsen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark