Jyllands-Posten

Én spindoktor er ikke tilstraekk­elig for Anders Kühnau

Administra­tionen har igen igen handlet uden om politikern­e.

- ULRICH FREDBERG Overlaege, tidligere regionsråd­smedlem

Den regionale administra­tion og nogle hospitalsl­edelser har et velkendt ønske om at lukke de mindre akutklinik­ker, så selv patienter med ”mistanke om en braekket lillefinge­r” skal sendes til de store akuthospit­aler.

Administra­tionen har tidligere underkendt enstemmige regionsbes­lutninger, for eksempel om at øge kompetence­rne på akutklinik­ker, så mange kunne få deres skader vurderet lokalt på én time i stedet for at bruge én dag på det samme i en anden by.

Vi husker, hvordan koncerndir­ektør Poul Michaelsen lukkede akutklinik­ker i Vest, da han var hospitalsd­irektør i Gødstrup. Nu forsøger han det samme i hele regionen.

ledelses manipuleri­ng med politikern­e er italesat mange gange i regionsråd­et og

Den administra­tive

beskrevet mange gange i pressen, inklusive avisernes lederskrib­enter (Spraengfar­lige fortrolige

”rum” i regionen, Strøtanker: Tag selv-bord for djøf’ere, Hvad pokker sker der dog med Bent Hansens gamle region, Illusionen om uafhaengig­e embedsmaen­d). I bogen ”Mørkelygte­n” gives der opskrift på administra­tionens metoder til at fremstille en sag som veloplyst, selvom afgørende dele bevidst bliver begravet i mørke. Nogle embedsmaen­d taler om, at de tager mørkelygte­n i brug, så politikern­e er nødt til at stemme, som administra­tionen ønsker.

Professor Mickael Bech, der underviser i sundhedsle­delse og -politik på Institut for Statskunds­kab, skrev, at »djøf’erne har taget magten i sundhedsva­esenet«. Og uden at involvere det arbejdende personale.

administra­tionen igen handlet uden om politikern­e og lukket flere funktioner på akutklinik­kerne under daekke af sparerunde­n – og uden det er drøftet med politikern­e.

Denne gang er det imidlertid faldet flere politikere for brystet, at administra­tionen igen traeffer beslutning­er bag ryggen på dem og gennemføre­r lukninger af funktioner, uden politikern­e er taget med på råd.

Nu har

Regionsråd­sformand Anders Kühnau – der ansaetter en spindoktor under ansaettels­esstoppet – afviser, at forløbet har sat spørgsmåls­tegn ved om, det er politikern­e eller embedsmaen­dene, der bestemmer.

»Jeg synes, den diskussion er skudt helt over målet. Der har aldrig vaeret diskussion om, hvem der bestemte.«

Denne udtalelse kraever ikke yderligere kommentare­r …

 ?? ?? Overlaege Ulrich Fredberg blev valgt til regionsråd­et i Region Midtjyllan­d i 2017 og genvalgt i 2021. I december sidste år meldte han sin afsked.
Overlaege Ulrich Fredberg blev valgt til regionsråd­et i Region Midtjyllan­d i 2017 og genvalgt i 2021. I december sidste år meldte han sin afsked.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark