Jyllands-Posten

Har vi brug for en staerk mand i Danmark?

- OLE ELENIUS MEILVANG BORCH Ingeniør

Hvornår tager politikern­e sig sammen og daemmer op for de urimelighe­der, der bliver flere og flere af i vort samfund? Det nytter ikke at lukke øjnene for problemern­e med henvisning til konvention­er og love.

I årevis er der f.eks. begået systematis­k kriminalit­et, uden at der er skredet ind med kontante tiltag. Hvad med dekreter fra regeringen­s side, ja endda periodevis undtagelse­stilstand, hvis det kan løse problemern­e? Hvis ikke der snart sker noget, får vi så kraftig en højredrejn­ing som i Rusland og delvis i USA. Tilstanden­e i Danmark kalder på nye løsninger, uden man skal oprette udvalg og spørge x antal styrelser ”om at få lov”. De lovløse tilstande i Aarhus V skal ophøre med hårde midler, det er det eneste, ”de” forstår derude, for at ”vi andre” ikke skal opgive demokrati og vende os mod en staerk mand. Over 60 mio. kr. af vore skattepeng­e i Aarhus er brugt på paedagoger, psykologer m.fl. til ingen verdens nytte i integratio­nens navn og til grin for faellesska­bets penge.

Vi er nødt til at gøre noget mere radikalt, hvis vi skal blive ved med at tro på demokratie­t, og at vore politikere evner at traede i karakter. Den øgede antisemiti­sme får også lov til at ”få vinger”, hvilket er ufatteligt, hvis man har laest historien og oplevet Anden Verdenskri­g. Begge dele er desvaerre helt forbigået ungdommen, det sidste af naturlige årsager, men historien er utrolig vigtig for at forstå nutiden. ”Man siger, at man skal laere af fortiden, forstå nutiden for at tegne fremtiden.” Butikstyve­rier sker i stigende omfang, hvad sker der med tyvene? Ikke noget, der hindrer dem i at fortsaette.

personer, som får inddraget kørekortet for 15. gang – absurd? Intet sker, thi de fortsaette­r bare. Når mit barnebarn på ni år følges med tre veninder og skal over en befaerdet vej i et lysreguler­et fodgaenger­felt, så må vi voksne fraråde dette, thi at en billist kører over for rødt er langtfra sjaeldent.

Men at lave en hastigheds­kontrol laengere nede ad vejen er mindre problemati­sk for politiet end

Hvad med de

at overvåge et lyskryds – åbenbart. I England er byerne spaekket med kameraer, og der er ingen nåde. Man kan blive ved – eksemplern­e står i kø, og ministeren henviser blot til bandepakke­r m.m., men det nytter jo ikke! Hvad med en staerk mand, som kan skaere igennem på trods af vort demokrati, som ikke er i stand til at daemme op for urimelighe­der og uretfaerdi­gheder. Skal vi i Danmark forblive tro mod vort demokrati, er det på tide, man vågner op og tilsidesae­tter meningsmål­inger og tankerne om genvalg.

Det kan jo ende med en radikalise­ring af den gode danske medborger.

God opførsel og medmennesk­elighed er desvaerre på tilbagetog, thi ”vi” får lidet opbakning.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark