Jyllands-Posten

Ny formand for Hadsten Handel: »Folk vil gerne møde naboen nede i byen«

Den nye formand driver to butikker i byen.

- JEPPE RAFN Jyllands-Postens Lokalavise­r jeppe.rafn@jyla.dk

Anne-Mette Holm har i snart 18 år drevet butik i Hadsten. Det begyndte i 2006 med skobutikke­n Mette Sko, som blev etableret efter mange års ansaettels­e i skobranche­n.

Ti år senere udvidede Anne-Mette Holm med endnu en butik, da hun genåbnede isenkraemm­er-butikken Kop og Kande i Søndergade, der havde stået tom i nogle måneder.

Udover at have to butikker har hun i mange år vaeret medlem af bestyrelse­n og tilmed naestforma­nd i Hadsten Handel, så da der på årets generalfor­samling i handelssta­ndsforenin­gen skulle vaelges ny formand, var Anne-Mette Holm ikke den mindst oplagte kandidat.

»Folk er bange for, at der er for meget at lave, så der var ikke ligefrem kampvalg,« fortaeller butiksinde­haveren med et smil, så hun tog formandsop­gaven på sig, der gaelder for et år ad gangen.

»Jeg tror på, at vi med god kommunikat­ion og sammenhold kan styrke og hjaelpe hinanden i en svaer tid,« siger den nye formand.

Hun laegger ikke skjul på, at det ikke er en dans på roser at drive butik i disse år, men den nye bestyrelse er klar på at give den en skalle.

»Vi er super glade for vores kunder, og vi forsøger at lave nogle gode arrangemen­ter for dem, så vi kan blive ved med at have en levende by. Jeg elsker arrangemen­ter med masser af mennesker i byen, om det er herrefed fredag, modeshow eller noget helt andet. Vi skal differenti­ere os på, at vi er en lidt mindre by, hvor folk gerne vil møde naboen nede i byen. Det gør man ikke i Aarhus,« siger Anne Mette Holm.

Kunstaften

Den nye formand vil gerne vaere med til at styrke samarbejde­t med folk i byen og kommunen. Det forsøger man eksempelvi­s til Hadsten Handels naeste arrangemen­t, som er en kunstaften, hvor man inviterer lokale kunstnere til at udstille deres vaerker. Der bliver opstillet et telt, hvor vaerkerne opstilles, og der serveres pindemadde­r og bobler. Det vil også vaere muligt at udstille i nogle af butikkerne.

»Der er allerede nogle kunstnere, der har tilmeldt sig, og vi har spurgt børnehaver, om de vil lave tegninger, vi vil haenge op på tørresnore i gaden, så der er kunst for alle aldre.«

Kunstaften­en i Hadsten finder sted torsdag 4. april klokken 16-20.

Anne-Mette Holm afløser blomsterha­ndler Lars Simonsen, der efter flere år som formand for Hadsten Handel ikke ønskede genvalg. Den nye bestyrelse vil snart konstituer­e sig.

 ?? ?? Anne-Mette Holm i sin skobutik, Mette Sko. Hun driver også Kop & Kande butikken i Hadsten. Foto: jr
Anne-Mette Holm i sin skobutik, Mette Sko. Hun driver også Kop & Kande butikken i Hadsten. Foto: jr

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark