Jyllands-Posten

94 kilo muskelmand tygger af munden

Rasmus Højlund har stor appetit, også når det handler om en testkamp på det danske landshold. For han er i voksealder­en.

- JESPER ENGMANN jesper.engmann@jp.dk

Der skal energi til at holde Rasmus Højlund kørende. Han tygger lige af munden, inden han er parat til at svare på spørgsmål før lørdagens testkamp mod Schweiz i Parken.

»Synes du, jeg er ved at blive lidt tyk?« svarer han med et smil på spørgsmåle­t om, hvorvidt han er gået op eller ned i vaegt efter sit skifte fra Atalanta til Manchester United.

»Jeg er vel stadig i voksealder­en. Jeg er blevet større og er gradvist steget i vaegt. Det største spring havde jeg, da jeg kom til Østrig. Da blev jeg en rigtig maskine. Hvis jeg er godt kørende, er vaegten den rette, og så prøver jeg at ramme den i en laengere periode. Jeg har ikke taget mere på, maksimalt et halvt kilo, siden min tid i Østrig. Jeg kan godt lide at forkaele mig selv indimellem, og jeg har fået en god kok, som hjaelper med at lave sund mad, der også smager godt.«

Intet bliver overladt til tilfaeldig­hederne i en 21-årig ung mands tilvaerels­e som topangribe­r i Premier League. Han har haft fart på. Fra FC København til østrigsk fodbold, derfra til Atalanta og serie A og nu England i løbet af de seneste godt to år. Og oven i et gennembrud på det danske landshold som topscorer i EM-kvalifikat­ionen.

Små bump på vejen

Der er små bump på vejen, Rasmus Højlund er netop vendt tilbage efter en kortere pause på grund af en muskelskad­e, men i søndags spillede han 70 minutter, da Manchester United smed Liverpool ud af FA Cup’en.

Det første mål i Premier League tog lidt tid, men forinden havde han trods alt plaffet flere ind i Champions League. I hans verden er der ikke så meget hokuspokus over det. Men pludselig sparkede og skubbede han de fleste chancer i mål for sin klub.

»Der er ikke så meget at sige. Der var ikke noget specielt, der klikkede. Vi røg ind i en god periode som hold, jeg fik scoret nogle mål, det var jeg glad for, og forhåbentl­ig kan jeg tage det med videre.«

Landstraen­erens valg

Hvor laenge Rasmus Højlund er på banen for Danmark i de to testkampe mod Schweiz og Faerøerne, er ikke op til ham. Det bestemmer landstraen­er Kasper Hjulmand, der også skal tage hensyn til de meldinger, der kommer fra Manchester United. Det er – trods alt – ikke landskampe, hvor der står point på spil.

»Jeg taenker, at det er op til dem i faellesska­b. Jeg står til rådighed. Det betyder ikke noget for mig, at det er en testkamp. Jeg glaeder mig altid. Forhåbentl­ig kan vi vinde to kampe og score nogle mål. Det er vist min første testkamp på landsholde­t. Men selvfølgel­ig er der flere følelser på spil i en knald eller fald-kamp,« siger han og ligner en, der er faldet til i sine nye omgivelser i en af verdens største klubber. Udfordring­erne ved de mange klubskifte­r, han har foretaget på et par år?

»Der er det saedvanlig­e. En flytning, en ny bil, et nyt sprog. Så skal man køre i venstre side. Nå, du mener fodbolden. Ja, okay. Spillestil­en, en ny liga, I ved det godt. Man skal lige vaenne sig til det,« siger angriberen, som med sine mål og praestatio­ner har sparket sig ind på landsholde­t som det måske sikre valg. Det har ikke aendret hans rolle eller attitude.

Jeg har et fantastisk godt bagland, familie, venner og en kaereste, der passer på mig. Alle giver de mig ro, så jeg kan praestere. Og så har jeg også et godt hoved, hvis jeg skal sige det. RASMUS HØJLUND, LANDSHOLDS­SPILLER

Kaek og fraek

»Jeg er meget ydmyg, men også lidt kaek og fraek. Det er sådan, jeg er. Jeg tør godt vise, hvem jeg er, men jeg ved godt, at der er et vist hierarki, man skal indordne sig i. Der er stadig et stykke vej endnu.«

Hvordan bevarer du fokus?

»Jeg har et fantastisk godt bagland, familie, venner og en kaereste, der passer på mig. Alle giver de mig ro, så jeg kan praestere. Og så har jeg også et godt hoved, hvis jeg skal sige det.«

94 kilo muskelmand med en voldsom appetit har tygget af munden.

 ?? ?? Rasmus Højlund tanker op inden traening sammen med Elias Jelert, Jonas Wind og Victor Nelsson. Foto: Liselotte Sabroe
Rasmus Højlund tanker op inden traening sammen med Elias Jelert, Jonas Wind og Victor Nelsson. Foto: Liselotte Sabroe

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark