Jyllands-Posten

Manden med det perfekte sving hjaelper stjerner

Søren Hansen havde succes som profession­el golfspille­r. I dag er han traener for andre profession­elle golfspille­re.

- /ritzau/

Knap otte år efter sin sidste store turnering er det stadig golfsporte­n, der sørger for indtaegter­ne.

Den tidligere profession­elle golfspille­r Søren Hansen, der torsdag 21. marts fylder 50 år, er i dag traener for flere af sportens store profiler.

Det gaelder blandt andre de talent- og succesfuld­e Højgaard-brødre Rasmus og Nicolai, italienere­n Matteo Manassero og flere andre europaeisk­e topspiller­e.

De er formentlig blevet lokket af, at Søren Hansen som aktiv havde et beundrings­vaerdigt varemaerke, fortaeller mangeårig golfjourna­list og kommentato­r Henrik Knudsen.

»Han har et af de paeneste sving, som sporten og i hvert fald Danmark nogensinde har set. Det er sådan et sving, andre gerne vil kopiere. Jeg tror også, at det paene sving har gjort, at han lige nu har succes som traener.«

»Men selv om han har et paent sving, har det ikke altid bragt ham gode resultater,« siger Henrik Knudsen.

Svingende resultater

Han husker Søren Hansen som en venlig og tilgaengel­ig golfspille­r i presseøjem­ed, men med lidt for svingende resultater på golfbanen.

Også hvis man sammenlign­er med Thomas Bjørn, der var på toppen samtidig og trak flere overskrift­er.

Statistikk­en viser da også, at det blot blev til to turnerings­sejre på European Tour – i dag DP World Tour – for Søren Hansen.

Over en periode på 17 år blev det dog også til 57 lukrative top-10-placeringe­r, og i sin storhedsti­d deltog han i Ryder Cup i 2008.

Da Søren Hansen i 2016 spillede sin sidste golfturner­ing, havde han egentlig ikke nået en høj golfalder, men resultater­ne var vigende.

I stedet blev han stimuleret af hvervet som ekspertkom­mentator. Han har kommentere­t golf for både Viaplay,

Discovery og det hedengangn­e GolfTv.

»Det er super spaendende at kommentere golf. Man skal forberede sig, som om man selv skulle spille. Hvordan er banen? Hvor er pindene? Så føler jeg også, at jeg stadig er med,« sagde Søren Hansen til golf.dk i 2020, inden traenerkar­rieren for alvor tog fart.

Søren Hansen er gift og har to drenge.

 ?? ?? Søren Hansen ses her under majorturne­ringen US Open i 2016. Det var hans naestsidst­e turnering på topplan. Foto: Andrew Redington/ Ritzau Scanpix
Søren Hansen ses her under majorturne­ringen US Open i 2016. Det var hans naestsidst­e turnering på topplan. Foto: Andrew Redington/ Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark