Jyllands-Posten

Tyskere indtager flere danske sommerhuse i påsken

Tal for bookinger af feriehuse viser, at der kan blive travlhed rundt om i det danske landskab under den foreståend­e højtid.

- JESPER OLESEN jesper.olesen@finans.dk

Udlaending­ene har kurs mod de danske sommerhuse. Isaer gaester fra nabolandet Tyskland fylder op mod 80 pct. af de bookede husuger i påskemåned­en, meddeler Feriepartn­er Danmark. Der er tale om en tocifret fremgang sammenlign­et med påsken i fjor.

Nye tal viser, at forhåndsbo­okingerne til påskemåned­en marts er på rekordhøjt niveau med 31.733 bookede husuger, og noget tyder på, at saerligt tyskere gerne vil markere påsken i et dansk sommerhus.

Direktør Flemming Toft Andersen i Feriepartn­er Danmark ser derfor frem mod en travl påske med både danske og tyske gaester.

»Bookingern­e placerer sig aktuelt lidt over sidste års rekordnive­au. Det sker bl.a. med en fremgang på mere end 20 pct. fra det tyske marked og en maerkbar stigning i den samlede belaegning sammenlign­et med påskeugen i fjor,« siger Flemming Toft Andersen.

»Vaeksten skal desuden ses i lyset af, at den samlede volumen er stigende, og vi dermed har flere huse til udlejning.«

Feriepartn­er Danmark melder nemlig om vaekst i antallet af huse rundt om i landet, som er kommet til udlejning. Han peger på, at det samlede marked for udlejnings-sommerhuse i Danmark i en årraekke ellers har ligget stabilt omkring 40.000 - men med vaekst de seneste år.

Feriepartn­er Danmark har en tilgang på godt 500 huse det seneste år, som selskabet nu formidler nu ca. 8.000 sommerhuse i Danmark.

Flemming Toft Andersen peger på, at efterspørg­slen gennem flere år har oversteget udbuddet af huse til udlejning i markedet. Men at fremgangen ifølge ham er gode nyheder, så en udvidet kapacitet kan gavne dansk turisme samlet.

Tidligere på året viste tal fra organisati­onen Visit Danmark og Danmarks Statistik, at turismen satte rekord i fjor - målt i antal kommerciel­le overnatnin­ger. Det skete med 63,1 mio. overnatnin­ger i i 2023.

De udenlandsk­e overnatnin­ger steg i året med 4,3 pct. Tyskere står for klart de fleste udenlandsk­e overnatnin­ger i Danmark, og med en vaekst på 2,9 pct. i fjor gav det 564.000 flere overnatnin­ger i 2023. Dermed rundede det tyske marked 20 mio. overnatnin­ger her i landet.

 ?? ?? Sommerhuse rundt om i landet traekker tyske turister til. Arkivfoto: Mads Andreas Frost
Sommerhuse rundt om i landet traekker tyske turister til. Arkivfoto: Mads Andreas Frost

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark