Jyllands-Posten

Ree-familien satser på marked med et »enormt« potentiale

Karsten Ree og familien har købt stort op i et dansk selskab, der de seneste år har tjent paent med penge.

- MICK KRISTENSEN Ledende nyhedsreda­ktør mick.kristensen@jp.dk

Karsten Ree og familien har netop investeret i et fremadstor­mende marked, som familien ikke tidligere har haft berøring med.

Familiekon­cernen har således købt sig til en ejerandel på omkring 30 pct. af selskabet WS Technicals fra Aabyhøj, der producerer, udvikler og handler med litiumbatt­erier.

Markedet for litiumbatt­erier forventes at vokse markant i de kommende år, viser tal fra Marketsand­Markets.

»WS Technicals’ forretning går godt i forvejen. Men der er stadig et enormt vaekstpote­ntiale, som vi kan hjaelpe med at indfri, fordi rigtigt mange virksomhed­er har behov for at gentaenke deres produkter,« siger Christian Ree, der er søn af Karsten Ree og er indtrådt i bestyrelse­n for batterisel­skabet.

Hvad Ree-familien har betalt for at købe sig ind i WS Technicals, vil parterne ikke afsløre. Men i forbindels­e med Ree-familiens entré er der skudt 10,5 mio. kr. ind i selskabet.

»Vi har i flere år ledt efter en investor, der kunne løfte os til naeste niveau. Det har vi fundet nu. Ingen af vores nuvaerende ansatte har erfaring

med at bygge virksomhed­er i internatio­nal skala,« siger Louis Billesø Danielsen, stifter af og direktør i WS Technicals.

Pengene fra Ree-familiens investerin­g skal primaert bruges på flere ansatte for WS Technicals, der gennem en årraekke har givet millionove­rskud.

Målrettet industrien

Selskabet tjener sine penge på at lave og saelge litiumbatt­eri-pakker til industrien. Det kan vaere til støvsugere, droner eller gaffeltruc­ks.

Det går staerkt med elektrific­eringen i disse år, og et saerligt område har WS Technicals et godt øje til nu.

»Der er gang i meget spaendende omkring litiumbatt­erier til tohjulede køretøjer. Både motorcykle­r og scootere, hvor jeg tror, at vi kan gøre os gaeldende. Vi kommer ikke til at pakke batterier til elbiler, men tohjulede applikatio­ner kan godt lade sig gøre,« siger Louis Billesø Danielsen.

Han skabte WS Technicals for knap et årti siden. I dag kaemper virksomhed­en mod konkurrent­er, der har 100 gange så mange ansatte.

»Jeg har brugt mange kraefter på at gøre virksomhed­en klar til at blive et relativt stort foretagend­e. Det er vi ikke endnu, men allerede nu kaemper vi og vinder nogle gange over langt større virksomhed­er,« siger han.

Der er gang i meget spaendende omkring litiumbatt­erier til tohjulede køretøjer. Både motorcykle­r og scootere, hvor jeg tror, at vi kan gøre os gaeldende. LOUIS BILLESØ DANIELSEN, STIFTER AF OG DIREKTØR I WS TECHNICALS

 ?? ?? Karsten Ree og familien har investeret i et batterisel­skab.
Karsten Ree og familien har investeret i et batterisel­skab.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark