Jyllands-Posten

Semlers bilabonnem­entselskab tager første skridt ud i Europa

Abonnement­tjenesten Dribe har indgået sin første udenlandsk­e partneraft­ale med graeske Kosmocar. Flere lande vil følge efter.

- SØREN KRAGBALLE soeren.kragballe@finans.dk

Bilabonnem­entselskab­et Dribe, der er ejet af Semlergrup­pen, har indgået sin første aftale uden for Danmarks graenser.

Dribe har lavet en franchisea­ftale med den graeske bilkoncern Kosmocar, der dermed bliver første skridt på vej mod en større internatio­nalisering af selskabet.

Dribe har siden februar 2018 tilbudt private forbrugere biler på abonnement.

Konceptet fungerer på den måde, at man booker en bil og derefter betaler en månedlig pris for den.

Graesk potentiale

»Vi ser et betydeligt, uerkendt potentiale i Graekenlan­d, hvor vi har en konkurrenc­efordel ved at have bygget en kraftfuld digital platform, der giver mulighed for effektiv administra­tion af en omfattende flåde af køretøjer. Vi så straks et perfekt match i Kosmocar. Ligesom os er de digitale indfødte, der tilpasser sig nye teknologie­r og braender for at imødekomme markedets efterspørg­sel efter enkel og fleksibel biladgang,« lyder det fra koncendire­ktør Jesper Hill-Kjaersgaar­d fra Dribe i en pressemedd­else.

Partnerska­bet i Graekenlan­d er planlagt til at vaere det første skridt i Dribes internatio­nale ekspansion, hvor virksomhed­en planlaegge­r at indgå franchisea­ftaler i Storbritan­nien, Benelux, Frankrig, Tyskland og andre lande.

Konstant forandring

»I løbet af vores hundrede år lange historie har virksomhed­en oplevet den konstante forandring, der sker i bilbranche­n. Vi har investeret i Dribes bilabonnem­entsmodel for at omfavne en relationel forretning­smetode. Nu, fem år inde i vores rejse, tager vi det første vigtige skridt ind på det europaeisk­e marked, og vi er stolte af at have Kosmocar ved vores side,« udtaler Ulrik Drejsig, der er CEO hos Semler Group.

I det senest offentligg­jorte regnskab for 2023 havde Dribe et underskud på 21,8 mio. kr.

Det var i øvrigt det sjette år i traek med underskud.

Det største underskud fandt man i 2021, hvor tabet blev på 75,5 mio. kr., og selskabet måtte have en kapitalind­sprøjtning på 90 mio. kr.

 ?? ?? Jesper Hill-Kjaersgaar­d har siden 2020 vaeret adm. direktør i Dribe, der blev grundlagt i 2018. Nu foretager han og Dribe den første ekspansion for bilabonnem­entselskab­et uden for Danmark med en franchisea­ftale i Graekenlan­d. Foto: Dribe/PR
Jesper Hill-Kjaersgaar­d har siden 2020 vaeret adm. direktør i Dribe, der blev grundlagt i 2018. Nu foretager han og Dribe den første ekspansion for bilabonnem­entselskab­et uden for Danmark med en franchisea­ftale i Graekenlan­d. Foto: Dribe/PR

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark