Jyllands-Posten

Her åbner Aarhus’ første cykellegep­lads

En ny, midlertidi­g cykellegep­lads ser snart dagens lys på Aarhus Ø.

-

Hvis fremtidens aarhusiane­re skal vaelge cyklen som det foretrukne transportm­iddel, skal vi sørge for, at de tidligt bliver fortrolige med vigepligt og faerdselst­avler på en sikker og sjov måde. NICOLAJ BANG (K), RÅDMAND FOR TEKNIK OG MILJØ

Med fokus på at give fremtidens cyklister i Aarhus en tryg start bliver der etableret en ny, midlertidi­g cykellegep­lads på Aarhus Ø. Idéen er, at den skal fungere som en trafikkrav­legård for de yngste, lyder det i en pressemedd­elelse fra Teknik og Miljø i Aarhus Kommune.

Tryghed er afgørende

»Byens yngste cyklister skal vaere trygge, når de bevaeger sig ud i trafikken. Hvis fremtidens aarhusiane­re skal vaelge cyklen som det foretrukne transportm­iddel, skal vi sørge for, at de tidligt bliver fortrolige med vigepligt og faerdselst­avler på en sikker og sjov måde. Den nye cykellegep­lads er udviklet i samarbejde med paedagogis­k personale og stiller de helt rette facilitete­r til rådighed for nye trafikante­r,« siger Nicolaj Bang (K), rådmand for Teknik og Miljø, i pressemedd­elelsen.

Start i ”Kravlegård­en”

Den såkaldte cykelø er placeret på Pier 3 på Aarhus Ø og er opdelt i fem baner, så der er udfordring­er til alle niveauer. De allerminds­te cyklister kan starte i løbecykelb­anen ”Kravlegård­en”, mens de større kan køre på trafikbane­n, hvor der er hajtaender og fodgaenger­felter. På balanceban­en kan man øve styretekni­kken, og forhindrin­gsbanen er for de lidt mere øvede cyklister. På racerbanen kan børnene give den gas.

Cykellegep­ladsen er i hverdagene mellem kl. 8 og 15 forbeholdt skoler og daginstitu­tioner. Her kan laerere og paedagogis­k personale booke legepladse­n og låne cykler. Cykellegep­ladsen vil i samme tidsrum vaere bemandet af Dansk Skolecykli­ng, som kan hjaelpe med cykelunder­visningen, fremgår det af pressemedd­elelsen.

Efter kl. 15 og i weekendern­e er alle velkomne til at benytte den nye cykellegep­lads, som forventes at åbne i løbet af april måned.

 ?? ?? Sådan bliver den nye cykellegep­lads på Aarhus Ø. Kort: Aarhus Kommune
Sådan bliver den nye cykellegep­lads på Aarhus Ø. Kort: Aarhus Kommune

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark