Jyllands-Posten

Midtbyens store plageånd får lang faengselsd­om

40-årig stod bag en lang raekke butikstyve­rier og butiksindb­rud i det centrale Aarhus, har retten slået fast.

-

Retten i Aarhus har idømt en 40-årig mand et års faengsel for flere end 70 forskellig­e tilfaelde af tyveri og berigelses­kriminalit­et. Kriminalit­eten er primaert blevet begået sidste år i butikker og forretning­er i det centrale Aarhus i form af diverse forskellig­e indbrudsty­verier.

Lørdag den 21. oktober sidste år blev en 40-årig mand anholdt, da han blev taget på fersk gerning i forbindels­e med et netop anmeldt butiksindb­rud i en sportsforr­etning i Søndergade i Aarhus C.

En patrulje fra Østjylland­s Politi befandt sig i naerheden, da anmeldelse­n kom kl. 03.10, og kort tid efter kunne politiet anholde den formodede gerningsma­nd, som flygtede fra stedet med en stor sportstask­e.

Den 40-årige blev fundet i besiddelse af tøjgenstan­de til en vaerdi af flere tusinde kroner, der kunne kobles til forretning­en i Søndergade, og han blev derfor anholdt og sigtet for indbrudsty­veri.

Efterfølge­nde er det i forbindels­e med efterforsk­ningen af flere indbruds- og tyverisage­r lykkedes Østjylland­s Politi at få koblet den 40-årige til en lang raekke forudgåend­e og lignende indbrudsty­verier i butikker og forretning­er i det centrale Aarhus.

»De erhvervsdr­ivende i det centrale Aarhus har laenge vaeret hårdt plaget af indbrud og tyveri, og derfor glaeder jeg mig også over, at retten har vaeret enig med Anklagemyn­digheden i, at den 40-årige var skyldig i en lang raekke tilfaelde af indbrudsty­veri,« siger Jakob

Christense­n, anklagerfu­ldmaegtig ved anklagemyn­digheden hos Østjylland­s Politi.

Begået over en årraekke

Det første af de mange tyverier blev begået den 25. juni 2021 ved Filmbyen i Aarhus C, hvorfra den nu faengselsd­ømte stjal et el-løbehjul.

Siden fulgte en lang raekke lignende sager med blandt andet tyveri af parfumer, cigaretter, skrabelodd­er, flaskepant og diverse øvrige butiksvare­r frem til episoden fra den 21. oktober 2023.

»Foruden forholdene for tyveri og indbrudsty­veri, var retten også enig med anklagemyn­digheden i, at den 40årige havde begået brugstyver­i og haeleri samt haft ulovlig omgang med hittegods, og alt i alt er jeg derfor meget tilfreds med, at han nu får et tiltraengt afbraek i et faengsel. Det tror jeg også, de forretning­sdrivende er tilfredse med,« siger anklagerfu­ldmaegtig Jakob Christense­n.

Den samlede vaerdi af de mange strafbare forhold vurderes til at vaere i omegnen af 200.00 kroner.

Den 40-årige ankede ikke dommen til landsrette­n. Han forblev faengslet efter dom.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark