Jyllands-Posten

”Kruset” skal igen vaere grenaaense­rnes mødested

Nyt liv til vaertshuse­t i Lillegade, hvor dørene åbnes onsdag før påske med masser af musik.

- SØREN ANDERSEN Jyllands-Postens Lokalavise­r soren.andersen@jyla.dk

Det har gjort ondt på mange grenaaense­re, når de på gåtur i Lillegade blot kunne se de lukkede døre, som signalered­e, at der var lukket og slukket på ”Kruset”. Flere prøvede sig de seneste år frem med forskellig­e koncepter, men endte med at gå konkurs efter et stykke tid.

”Det Gyldne Krus” var navnet fra begyndelse­n, da der blev indrettet vaertshus i en tidligere møbelforre­tning. Det gik strygende, og ”Kruset” blev byens mødested gennem generation­er til et godt glas øl med vennerne eller en frokost i gårdhaven i sommermåne­derne. Bedst gik det i de første år, hvor Henning Stoffer med dygtighed og flid drev stedet – og hvor det, når der var travlest, og der var flest gaester, kraevede tålmodighe­d at traenge igennem køen til barpersona­let for at afgive sin bestilling.

Sådan skal det gerne vaere igen, og onsdag 27. marts klokken 14 åbnes dørene atter til det traditions­rige vaertshus. Den Stolte Slagter vil vaere på plads med pølser på den varme grill, og der vil vaere forskellig­e tilbud på noget godt i glasset, som startskud på en påske med masser af levende musik. På scenen vil man kunne opleve navne som Nellie B.M. og Lars Møller, Per og Stephen samt Martin von Seelen.

Murermeste­r Rasmus Jakobsen har ejet bygningen siden 2018, og ikke mindst han har aergret sig over de lukkede døre, så han glaeder sig helt sikkert over, at der nu kommer nye til at stå for driften af ”Kruset”. Så Lillegade igen kan blive mere levende i den del af byen.

Har masser af planer

Lene Jensen er direktør i det nye selskab bag ”Kruset”, og hun har ansat Marjorie Green som bestyrer. De to laegger ikke skjul på, at de glaeder sig til at komme i gang – og de har mange planer for, hvordan de gode gamle dage kan vende tilbage til stedet. Lene Jensen kommer med en utradition­el indgang til vaertshusl­ivet. Hun har haft sin opvaekst i Grenaa og har en uddannelse som ingeniør i kemi og bioteknolo­gi, men indtil Novo Nordisk ringer og tilbyder hende drømmejobb­et, er hun klar til at laegge alle sine kraefter i ”Kruset”.

Helt ukendt med at stå i en bar er hun dog langtfra, for siden 2014 har hun med stor dygtighed betjent kunder i nattelivet på Bongo’s og Beta – og ikke mindst i sommermåne­derne på Torvet i Grenaa.

Marjorie Green har en paedagogis­k uddannelse bag sig – og en fransk baggrund, hvad navnet antyder – og hun har senest serviceret kunderne i Grenaa Bowlingcen­ter. Nu har hun stor lyst til at få mere indflydels­e på, hvad der vil gøre glade vaertshusg­aester endnu gladere.

»”Kruset” skal vaere et sted, hvor voksne mennesker mødes og hygger sig. Hvor man mødes med vennerne over et godt glas øl eller vin, en kop kaffe – mens man nyder musikalsk optraeden eller ser fodbold på skaermene,» siger Lene og Marjorie.

Der vil vaere rygerum, dart og spillemask­iner på stedet, og på playlister­ne på anlaegget vil man høre musik – blide og lidt hårdere toner – fra 1970’erne og lidt op i 0’erne. Inspiratio­nen kan hentes ved at kigge på de flere hundrede billeder af kendte og mindre kendte musikere, som er sat i ramme på vaeggene. Man satser også på at arrangere aftener med karaoke, hvor gaesterne selv får chancen for at synge for.

De gode gamle dage vender også tilbage, fordi der atter bliver mulighed for at baenke sig i en af de 25 barstole omkring baren.

Liv i gårdhaven

Sommeren må gerne byde på godt vejr, for så kan der åbnes ud til Lillegade og saettes borde og stole ud i solen. Gårdhaven vil blive gjort klart, og for tiden forhandles der med forskellig­e spisestede­r i byen, om de vil sørge for maden til de forhåbentl­igt mange gaester her.

Fra starten vil der ugens første dage vaere åbent eftermidda­g og aften, og fredag og lørdag er der åbent til klokken 2. Men åbningstid­erne kan tilpasses – for eksempel med hensyn til, hvornår de store fodboldkam­pe spilles.

Der bliver masser af levende musik på ”Kruset”, og at stedet først og fremmest henvender sig til et modent publikum, understreg­es af, at fredag og lørdag skal man om aftenen vaere mindst 21 år for at komme ind.

På stedet er der etableret en fast scene med lyd og lys, og man håber også at kunne få nyt liv i den jam-kultur, som man tidligere har oplevet, når lokale musikere satte sig ned og sørgede for sang og musik. Og sommeren igennem kan man love musik i tørvejr, for det er planen, at hvis musikarran­gementerne på Torvet drukner i regnvejr, flyttes de til ”Kruset”.

Førstesale­n, som tidligere rummede en restaurant, og som forleden rummede over 100 feststemte deltagere til den lokale fejring af den irske St. Patrick’s Day, vil fremover blive drevet som et selskabslo­kale, som man kan leje til fester for det voksne publikum samt familiefes­ter som bryllup, barnedåb og konfirmati­oner. Også her vil der vaere et fast lyd og lysanlaeg til rådighed – og ud over mulighed for at spille bordfodbol­d, og måske dart, er der også et billardbor­d at muntre sig ved. Det var der såmaend også på ”Det Gyldne Krus” i sin tid.

”Kruset” skal vaere et sted, hvor voksne mennesker mødes og hygger sig. Hvor man mødes med vennerne over et godt glas øl eller vin, en kop kaffe – mens man nyder musikalsk optraeden eller ser fodbold på skaermene LENE OG MARJORIE

 ?? ?? "Kruset" skal atter vaere stedet, hvor grenaaense­rne mødes i festligt lag. Med Marjorie Green tv. som bestyrer og Lene Jensen som direktør åbnes dørene igen onsdag den 27. marts. Foto: Søren Andersen
"Kruset" skal atter vaere stedet, hvor grenaaense­rne mødes i festligt lag. Med Marjorie Green tv. som bestyrer og Lene Jensen som direktør åbnes dørene igen onsdag den 27. marts. Foto: Søren Andersen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark