Jyllands-Posten

Hyttefadet har vaeret saesonlukk­et i to år – nu sker der nyt

En komplicere­t juridisk situation har trukket restaurant­ens skaebne i langdrag. Nu er knuden dog løst, og bygningen med den attraktive beliggenhe­d ved havnen i Ebeltoft er sat til salg.

- ANNE FRANK HENRIKSEN Jyllands-Postens Lokalavise­r anne.henriksen@lokalavise­n.dk

Gennem to lange og turistfyld­te somre har der i vinduet i den tidligere restaurant Hyttefadet på Ebeltoft Havn stået et stort, hvidt skilt i vinduet. Saesonlukk­et!

Det har affødt mange kommentare­r fra forbipasse­rende, der undrede sig over, at man valgte at saesonlukk­e i ... saesonen. Det har der dog vaeret en god grund til.

Selve bygningen er ejet af virksomhed­en SCANTAL ApS, der lejede den ud. For ret praecist to år siden, marts 2022, gik lejeren, Carsten Bo Pedersen, dog konkurs.

Komplicere­t proces

Flere ting har gjort den juridiske proces komplicere­t og langstrakt, men nu ser det endelig ud til, at tiden er kommet, hvor skiltet med saesonlukk­et bliver fjernet, og den forladte og efterhånde­n lettere slidte bygning kan blive shinet op.

Ejendommen er nemlig netop sat til salg ved John Frandsen Erhverv til en pris på 2,2 millioner kroner.

Lokalavise­n erfarer, at der allerede er indkommet flere bud på bygningen.

Da grunden er kommunalt ejet, og Ebeltoft Havn i disse år skal gennem noget af en forvandlin­g på grund af et stort byudviklin­gsprojekt, så er spørgsmåle­t, om det kan få betydning for den fremtidige brug af bygningern­e og vilkårene for at leje grunden.

Syddjurs Kommunes jurist på ejendomsom­rådet fastslår, at grundareal­et ved køb af bygningen kan lejes for en 30-årig periode.

»Det vil sige, at en bygningsej­er vil kunne hjemtage og omlaegge 30-årige kreditfore­ningslån i bygningen. En investor kan derfor med ro i maven investere i bygningen,« lyder det fra juristen i et skriftligt svar til avisen.

Og så er der bare tilbage for Ebeltoft-borgere og turister at vente i spaending på, hvad der skal erstatte den tidligere restaurant og ikke mindst, om det kommer til at ske i denne saeson.

 ?? ?? Den tidligere restaurant ligger på en af Djurslands bedste adresser, hvad angår turisme. Alligevel har det vaeret saesonlukk­et i to år. Foto: Lene Ahlmann
Den tidligere restaurant ligger på en af Djurslands bedste adresser, hvad angår turisme. Alligevel har det vaeret saesonlukk­et i to år. Foto: Lene Ahlmann

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark