Jyllands-Posten

June Belli er gået bort

Musikeren Peter Belli døde i sommer, ti dage før sin 80-års fødselsdag. Onsdag døde hans enke, June Belli.

- /ritzau/

Sangeren og entertaine­ren Peter Bellis enke, June Belli, er død. Det skriver hans pladeselsk­ab, Target Group, i et opslag på Facebook torsdag middag. Hun blev 75 år gammel.

»Det er med stor sorg, vi må meddele, at vores elskede mor, mami og svigermor June Belli er gået bort,« skriver familien i en udtalelse.

»June sov stille ind derhjemme onsdag den 20. marts.«

Ifølge pladeselsk­abet ønsker familien ro til at bearbejde tabet.

I mere end 50 år var han gift med June Belli. De to fik tre børn sammen. De mødtes første gang i 1965 ved et gøglerbal i Løgumklost­er. To år senere blev de gift. Peter Belli har siden fortalt, at hans liv kunne have taget en helt anden drejning uden hende.

»En vildbasse«

»June kom på det rigtige tidspunkt, for jeg var en vildbasse i starten – jeg kom fra røv og nøgler for at sige det rent ud – og havde pludselig alt og var en stjerne,« sagde han til Politiken i

2013.

I et portraet af sangeren, som TV 2 lavede i 2016, fortalte Peter Belli, at der var flere hindringer på vejen, inden han vandt sin udkårne.

Saerligt svigermore­n Corinta skulle overbevise­s om hans intentione­r.

»Der gik ikke så forfaerdel­ig lang tid, så fik jeg at vide, at jeg gerne måtte sige ”mama”. Hun blev mere end en slags mor. Hun var fantastisk,« sagde han om svigermore­n i portraette­t.

»Jeg var meget forelsket i den måde, hun behandlede mennesker på. Jeg synes også, hun var så fantastisk over for June og mig. Som høvding. Hun var jo høvding,« lød det videre.

”Ulven Peter”

Det er knap et år siden, at Peter Belli døde. Det skete i sommer, ti dage før hans 80års fødselsdag.

Sangeren havde på davaerende tidspunkt vaeret syg i en laengere periode.

Peter Belli var aktuel på den danske musikscene i mere end fem årtier, og han nåede at udgive 40 album undervejs.

Han var stemmen bag sange som ”Teddybjørn”, ”Bliv Vaek Fra Vores Kvarter” og ”Ulven Peter”.

Da han trådte frem på musikscene­n, var Peter Belli en af dansk rocks pionerer. Her skilte han sig ud med sit lange hår og markante stemme. Som 16-årig debuterede Belli som sanger, og efter fem år med forskellig­e bands blev han forsanger for Les Rivals, der fik fast tilknytnin­g til Bakken. Som dansk rockmusike­r levede han det et rockstjern­eliv, og bandet varmede blandt andet op for The Kinks og The Rolling Stones.

 ?? ?? Peter og June Belli ses her sammen ved Zulu Awards i 2019. Foto: Mogens Flindt
Peter og June Belli ses her sammen ved Zulu Awards i 2019. Foto: Mogens Flindt

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark