Jyllands-Posten

Hvad med VM i 2026, de helt store penge og den dag, han stopper?

Simon Kjaer har foreløbig ét mål: at besejre Schweiz lørdag i Parken. Landsholde­ts anfører med 130 kampe bag sig har ikke travlt.

- JESPER ENGMANN jesper.engmann@jp.dk

På tirsdag, når Danmark møder Faerøerne, fylder landsholde­ts anfører 35 år. Spørgsmåle­ne til manden, som har spillet 130 A-landskampe og dermed er den, der flest gange har trukket i trøjen, hober sig op.

Vi tager det trin for trin. Simon Kjaers nuvaerende aftale med AC Milan udløber efter EM-slutrunden. Hvad så? Den italienske storklub er muligvis ved at blive solgt, hvad sker der med klubbens nuvaerende manager, Stefano Pioli, og hvad med Kjaer?

»Kan jeg fortsaette i AC Milan, er jeg meget glad. Det er den klub, jeg har ønsket at komme til, siden jeg rejste til Palermo som helt ung. Hvis det ikke bliver AC Milan, kan jeg og min familie frit vaelge. Det bekymrer mig ikke,« siger Simon Kjaer.

Som snart 35-årig har han alderen til at kunne blive fristet af et lukrativt tilbud fra

Qatar eller Saudi-Arabien. Og det har han gjort sig tanker om.

»Jeg ville lyve, hvis jeg sagde nej. Selvfølgel­ig har jeg gjort mig tanker, og jeg har også tidligere afvist det. Og det har jeg gjort af mange årsager. Fordi jeg er i AC Milan. Det er der, jeg altid har ønsket at vaere.«

Attraktive mål

Altså ikke en afvisning af, at han kunne blive lokket til den del af fodbolduni­verset. Men heller ikke et tilsagn. For som han har det lige nu, marts 2024, er der stadig attraktive sportslige mål at forfølge. Som ikke nødvendigv­is kan gå i opfyldelse, hvis karrieren fortsaette­r i en liga uden samme intensitet som i Europa.

»Selvfølgel­ig taenker jeg på VM i 2026. Hvorfor skulle jeg ikke tro på det og have det som mål? Men der kan ske så meget. Man ved aldrig, om det er sidste kamp, om det er, fordi man stopper med at spille fodbold eller bliver kørt ned ude på parkerings­pladsen eller på vej til traening. Man skal nyde de stunder, man har. På et tidspunkt skal jeg lave noget andet. Om det er til sommer eller fire år, det ved jeg ikke.«

I hovedparte­n af 2022 genoptraen­ede han efter en korsbåndss­kade, og i tiden efter den langvarige pause har han for alvor laert at saette pris på det, han oplever.

»På lørdag går jeg ind i Parken, som om det kunne blive den sidste landskamp. Og sådan har jeg haft det i lang tid. Det er med at nyde øjeblikken­e i fodbold. Om jeg har et, to, tre eller fire år mere i fodbold, for mig handler det om at saette pris på de oplevelser, jeg får. Jeg har det fantastisk. Siden jul har jeg spillet mange kampe og haft en fin periode. Det er laenge siden, jeg har spillet så kontinuerl­igt. Jeg har deltaget i 15 kampe fra december til nu, og jeg har tabt én fodboldkam­p,« siger Simon Kjaer.

Dejligt liv i Milano

Om tre måneder løber hans kontrakt med AC Milan ud.

Det stresser ikke landsholde­ts langhårede anfører. Han er overbevist om, at AC Milan kender praemisser­ne for at forlaenge med ham, hvis det er deres ønske. Lige nu finder han ro i at arbejde frem mod den naeste kamp og dagen efter begynde forfra frem mod den naeste på listen. Fremtiden er nu, og om han vender retur til Danmark på et tidspunkt, ved han heller ikke.

»Tiden efter fodbold har jeg ikke taenkt på. Hvis jeg begynder at spekulere for meget, fjerner det fokus fra fodbold. Jeg er så privileger­et, at jeg kan tage et halvt eller helt år at taenke mig om i, når den tid kommer. Min kone er svensk, så Danmark er kun hjem for mig. Vi har rykket os meget rundt, så hjem for os er Italien. Mine børn forstår dansk, de taler gebrokkent som i ”The Julekalend­er”, da deres hovedsprog er engelsk. Der er mange overvejels­er, og der kan ske mange ting. Jeg har et dejligt liv i Milano med familien. Det er vores hjem.«

 ?? ?? Simon Kjaer (t.v.) og Yussuf Poulsen forbereder sig til lørdagens landskamp mod Schweiz. Foto: Liselotte Sabroe
Simon Kjaer (t.v.) og Yussuf Poulsen forbereder sig til lørdagens landskamp mod Schweiz. Foto: Liselotte Sabroe

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark