Jyllands-Posten

Verdensmes­teren ordner dine bisser

Mountainbi­kelegenden Annika Langvad er fuldtidsta­ndlaege, men stadig bidt af cykling. Hun har kastet kaerlighed­en på gravel.

- /ritzau/

Hun kan drøne gennem kuperet skovterrae­n hurtigere end de fleste på to hjul, og hun kan hjaelpe dig med en rodbehandl­ing.

Den seksdobbel­te verdensmes­ter i mountainbi­ke Annika Langvad, der fredag 22. marts fylder 40 år, arbejder i dag som tandlaege.

Hun uddannede sig sideløbend­e med sin elitesport­skarriere, og efter at hun i 2020 sagde farvel til livet som profession­el mountainbi­kerytter, sagde hun goddag til patientern­e i tandlaeges­tolen.

Annika Langvad arbejder fuldtid på en tandlaegek­linik i Hvidovre, men cykling fylder stadig en stor del af hendes liv.

»Jeg cykler stadig rigtig, rigtig meget, men det er svaert at saette praecist omfang på. Jeg var helt klar til at stoppe med konkurrenc­er, men ikke med at cykle. Så selv om jeg arbejder fuldtid som tandlaege, føler jeg mig stadigvaek som cykelrytte­r på mange punkter. Jeg har aldrig levet meget restriktiv­t, men nu er der trods alt lidt faerre hensyn at tage, for jeg behøver ikke på samme måde skulle vaere frisk til at cykle dagen efter,« siger Annika Langvad.

Hun er også stadig tilknyttet cykelmaerk­et og cykelholde­t Specialize­d i en ambassadør­rolle. Dels er hun mentor for holdets yngre ryttere, dels deltager hun ved en masse events.

En gammel cirkushest

I sin aktive karriere kunne Annika Langvad mere end bare at køre på mountainbi­ke. Hun har således vaeret danmarksme­ster i både landevejsl­øb og enkeltstar­t, og hun har kørt flere af de største landevejsl­øb.

Efter karrierest­oppet har hun kastet en del af cykelkaerl­igheden på gravel, der er lange cykelløb på grusveje, brosten og skovstier.

Selv om hun ikke laengere er profession­el, blev hun alligevel nummer to ved et World Serie-løb sidste år.

»Jeg er meget fristet af at køre mere gravel, for det er virkelig, virkelig sjovt. Jeg er som en gammel cirkushest, der lugter savsmuld, og samtidig er gravel nyt og spaendende. Jeg er en meget alsidig cykelrytte­r. Det er også derfor, jeg ud over at køre mountainbi­ke kunne komme på podiet i klassikere på landevejen, og min alsidighed passer rigtig godt til gravel,« siger Annika Langvad.

Hun er forlovet med sin mangeårige partner Thomas Bonne. Parret bor i Nordsjaell­and.

 ?? ?? Annika Langvad har seks gange stået øverst på podiet for at blive iklaedt den ikoniske hvide cykeltrøje med regnbuestr­iber, som cykel-sportens verdensmes­tre må baere frem til det naeste VM. Foto: Cerveny Michal/Ritzau Scanpix
Annika Langvad har seks gange stået øverst på podiet for at blive iklaedt den ikoniske hvide cykeltrøje med regnbuestr­iber, som cykel-sportens verdensmes­tre må baere frem til det naeste VM. Foto: Cerveny Michal/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark