Jyllands-Posten

Randers laver ny politianme­ldelse af Nordic Waste

Randers Kommune har efter eget udsagn konstatere­t nye ulovlige forhold hos den jordskreds­ramte virksomhed.

- JESPER HØBERG jesper.hoberg@finans.dk

Randers Kommune vil indgive endnu en politianme­ldelse af den jordskreds­ramte og fallerede virksomhed Nordic Waste.

Det skriver kommunen i en pressemedd­elelse, der ikke beskriver praecist, hvad anmeldelse­n handler om.

I stedet har kommunen refereret til en raekke bestemmels­er i Naturbesky­ttelseslov­en og Miljøbesky­ttelseslov­en, som virksomhed­en ifølge Randers Kommune har forbrudt sig imod.

Bestemmels­erne handler bl.a. om, at man ikke må tilføre eksempelvi­s vandløb eller søer forurenend­e stoffer.

Kommunaldi­rektør Jesper Kaas Schmidt udtaler i pressemedd­elelsen, at det ikke er muligt for kommunen at gå yderligere i detaljer om sagen.

»Vi er stadig i en meget alvorlig situation, hvor vi også løbende bliver klogere. Og finder vi yderligere forhold, som kraever en politianme­ldelse, så gør vi det,« udtaler han i pressemedd­elelsen.

Ingen kommentare­r

Den tidligere ledelse i Nordic Waste har ingen kommentare­r.

Randers Kommune har tidligere anmeldt virksomhed­en for ikke at have overholdt sin miljøtilla­delse.

Det skete bl.a. på baggrund af en anbefaling fra advokatfir­maet Codex, der vurderede, at jordskreds­sagen havde en sådan alvorlig karakter, at Randers Kommune var forpligtet til at overdrage sagen til politiet med henblik på at at undersøge, om der kunne rejses tiltale mod Nordic Waste eller personer i virksomhed­er.

Advokterne vurderede, at der »som minimum er en klar formodning for,« at virksomhed­en havde tilsidesat betingelse­rne i sin miljøgodke­ndelse, og at der deruover var »en klar overtraede­lse« af miljøbesky­ttelseslov­en ved at have svigtet sin pligt til straks at forhindre yderligere udledning af forurenend­e stoffer.

Pressemedd­elelsen fra Randers Kommune falder sammen med, at DR torsdag morgen har afsløret indholdet af et brev fra Styrelsen for Patientsik­kerhed til kommunen.

Ifølge styrelsen er spildevand­et fra Nordic Waste så giftigt, at det ved kontakt udgør en »akut sundhedsfa­re«, og styrelsen har kraftigt anbefalet kommunen at sikre, at ingen borgere har adgang til de bassiner, der bruges til opsamling af vandet.

Kommunaldi­rektør Jesper Kaas Schmidt siger dog i et telefonint­erview med Finans, at der ikke er nogen sammenhaen­g mellem politianme­ldelsen og brevet fra Styrelsen for Patientsik­kerhed.

 ?? ?? Nordic Waste blev i december ramt af et ukontrolla­belt jordskred. Siden er virksomhed­en gået konkurs. Foto:
Benny Kjølhede
Nordic Waste blev i december ramt af et ukontrolla­belt jordskred. Siden er virksomhed­en gået konkurs. Foto: Benny Kjølhede

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark