Jyllands-Posten

Badeland til kvart milliard udskydes igen: »Vi er i gang med at regne på det«

Planen om en ny, stor badefacili­tet i Gellerup er atter forsinket. Rådmanden oplyser, at »priserne er steget«, og kan ikke saette ny tidshoriso­nt på.

- LOUISE NYVANG BURMEISTER Jyllands-Postens Lokalavise­r louise@dinavis.dk

Inden udgangen af marts skulle der praesenter­es »en håndfast plan og herunder en tidsplan« for det laenge ventede og staerkt nedskalere­de ”Familiebad­et” i Gellerup – et nyt badeland, der skal kunne tiltraekke besøgende fra hele byen og oplandet. Det fremgik af efterårets budgetforl­ig for Aarhus Kommune.

Tirsdag måtte rådmand for Kultur og Borgerserv­ice, Rabih Azad-Ahmad (RV), dog på magistrats­mødet orientere politikern­e om, at planen ikke er lige på trapperne.

»Vi er i fuld gang. Men jeg må bare sige, at nogle gange tager gode projekter bare laengere tid. Priserne er jo steget, og det har jeg orienteret magistrate­n om. Men vi er i gang med planen,« siger Rabih Azad-Ahmad.

Det er snart otte år siden, at Kultur og Borgerserv­ice søsatte idéen om ”Verdensbad­et” i Gellerup som en del af det nye Sports- og Kulturcamp­us og transforma­tionen af Gellerup fra udsat boligområd­et til en attraktiv bydel.

Som hervaerend­e avis tidligere har beskrevet, er ambitioner­ne dog krympet hen ad vejen. I stedet for 10.000 kvadratmet­er opererer man nu med en 5.000 kvadratmet­er stor badefacili­tet.

Arealet, der oprindelig­t var afsat, bliver delvist optaget af den nye skole i Gellerup, som åbner til sommer.

Priserne er steget

De udenlandsk­e investorer, man havde dialoger med, endte med at traekke sig. Et hotel med konference­facilitete­r

var også på tegnebraet­tet, men det er heller ikke en del af planen laengere. Undervejs har projektet vaeret sat i bero, og navnet er i dag aendret til det mere jordnaere ”Familiebad­et”.

Budgettet til badelandet er gået fra cirka 400 millioner kroner og til omkring 250 millioner kroner. Det oplyste forvaltnin­gen i september sidste år.

Bliver det nu dyrere end de 250 millioner kroner?

»Jeg kan bare sige, at priserne jo er steget. Det bliver det påvirket af. Vi er i gang med at regne på det,« lyder det fra Rabih Azad-Ahmad, der tilføjer:

»Jeg er mere optaget af at skabe en supergod attraktion, som hele byen kan vaere stolt af. Vi mangler svømmefaci­liteter i Aarhus. I dag

er der mange, der tager til Horsens eller Randers for at finde det. Men vi har potentiale­t til at gøre noget ved det, og det er en vigtig prioriteri­ng for os.«

Jeg er mere optaget af at skabe en supergod attraktion, som hele byen kan vaere stolt af. RABIH AZAD-AHMAD (R), RÅDMAND FOR KULTUR OG BORGERSERV­ICE

Hvornår kan man forvente, at der kommer en plan?

»Det kan jeg ikke sige noget om på nuvaerende tidspunkt. Jeg er mere optaget af et godt projekt end af at overholde en tidsplan.«

Det fremgår af kommunens hjemmeside, at Familiebad­et vil ”byde på aktivitete­r for alle aldre med en attraktiv sammentaen­kning af vand i bevaegelse, oplevelse og afslapning”. Og der vil i den kommende vandfacili­tet indgå både ”fun-områder, svømmebass­in på 50 meter, rutsjebane­r, varmtvands­bassin med handicapfa­ciliteter og et wellness-område.”

 ?? ?? »Nogle gange tager gode projekter bare laengere tid,« lyder det fra rådmand for Kultur og Borgerserv­ice Rabih Azad-Ahmad (RV) om overskride­lsen af deadline for en ny tidsplan for 'Familiebad­et' i Gellerup. Arkivfoto: Mads Andreas Frost
»Nogle gange tager gode projekter bare laengere tid,« lyder det fra rådmand for Kultur og Borgerserv­ice Rabih Azad-Ahmad (RV) om overskride­lsen af deadline for en ny tidsplan for 'Familiebad­et' i Gellerup. Arkivfoto: Mads Andreas Frost

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark