Jyllands-Posten

53-årig mand idømt faengsel i Spotify-sag

En 53-årig mand blev ved Retten i Aarhus idømt halvandet års faengsel, heraf tre måneder ubetinget, for at have svindlet streamingt­jenester.

-

En 53-årig mand idømmes ved Retten i Aarhus halvandet års faengsel for at have svindlet streamingt­jenester.

Et år og tre måneder af straffen er betinget, mens tre måneder er ubetinget og skal afsones nu.

Den tiltalte er fundet skyldig i anklagen om groft databedrag­eri, ved at han over en årraekke foretog autogenere­rede afspilning­er på streamingt­jenester som Spotify og YouSee Musik.

Det medførte ifølge retten, at han uberettige­t fik udbetalt omkring to millioner kroner i royalties, som er en slags betaling for afspilning­erne. Derudover er den 53-årige fundet skyldig i at kraenke ophavsrets­loven ved at redigere og aendre 37 musiknumre.

Han aendrede på tempo og varighed af numrene og udgav dem med sig selv som rettigheds­haver, selv om numrene i virkelighe­den tilhørte fem danske bands inden for folkemusik­genren.

En million konfiskere­s

Udover straffen konfiskere­s én million kroner hos den tiltalte samt én million kroner hos den virksomhed, han er eneejer af og direktør i.

Den tiltalte har naegtet sig skyldig. Han forklarede, at han som konsulent i musikbranc­hen arbejdede med at uploade musiknumre for pladeselsk­aber i ind- og udland for at gøre musik tilgaengel­ig på streamingt­jenesterne.

Han har forklaret de mange afspilning­er med, at han dagligt foretog en ”stikprøve” af et katalog på 20.000 musiknumre, som han som led i sit arbejde for pladeselsk­aber havde uploadet til streaming.

Han har ikke kunnet forklare, hvorfor han har registeret sig som rettigheds­haver af de 37 numre, der var blevet aendret i tempo og varighed. I retten sagde han, at det måtte vaere sket som en fejl.

 ?? ?? 53-årig er idømt et år og tre måneders faengsel i den såkaldte Spotify-sag. Foto: Adobe Stock
53-årig er idømt et år og tre måneders faengsel i den såkaldte Spotify-sag. Foto: Adobe Stock

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark