Jyllands-Posten

Stor interesse for konkursram­t pizzakaede

Konkursboe­t efter Ild.pizza med 12 pizzeriaer forventer en afklaring om kaedens fremtid inden påske.

- JESPER OLESEN jesper.olesen@finans.dk

Trods en konkurs tidligere på ugen, som betød lukning af kaeden med 12 pizzeriaer og 200 ansatte, arbejdes på højtryk med at få den videreført.

Det fastslår advokat Mikkel Winther Løgsted fra Advokatfir­maet Poul Schmidt / Kammeradvo­katen, der er indsat som kurator i konkursboe­t bag Ild.Pizza.

Selskabets adm. direktør og medstifter Anders Grønborg valgte tirsdag selv at indgive konkursbeg­aering for selskabet med hovedsaede i Aarhus og 12 pizzeriaer, isaer i det østjyske. Skifterett­en har udpeget Mikkel Winther Løgsted som kurator.

Han skriver torsdag i en mail til Finans, at der arbejdes for at finde en mulig køber til kaeden, og han forventer en afklaring inden påske.

»Vi har sikret aktiverne og er allerede i dialog med en håndfuld køberemner, som kunne vaere interesser­et i en hel eller delvis videreføre­lse af aktivitete­rne.,« skriver advokaten.

Ild.pizza A/S skiftede lige før konkursen navn til ”Selskabet af 18. marts 2024 A/S”.

Gik hver til sit

Kaeden med pizzeriaer i og omkring Aarhus samt bl.a. i

Viborg, Herning, og Horsens blev ivaerksat i 2019 af makkerparr­et Anders Grønborg og Esben Mols Kabell, der tidligere stod bag virksomhed­en Lasertryk. De to splittede dog op i fjor og gik hver til sit med Anders Grønborg som fortsaette­nde part inden for pizza. Pizzakaede­n har haft svaert ved at braende økonomisk igennem. I det seneste offentligg­jorte regnskab, som var for 2022, tabte Ild.Pizza knap 18 mio. kr. efter skat. Det bragte det samlede underskud i kaedens første fire år op på 33 mio. kr. efter skat.

Anders Grønborg sagde tirsdag til Finans om konkursen:

»Jeg kan ikke fortsat forsvare at holde fart i selskabet, da underskudd­et fortsaette­r, selvom der er klar forbedring i 2023 i forhold til året før. Jeg har derfor bedt om konkurs og haenger selv på 95 pct. af gaelden i konkursboe­t,« siger Anders Grønborg.

Hvor stor gaelden er i selskabet uddyber advokat Mikkel Winther Løgsted ikke på nuvaerende tidspunkt. Om den økonomiske situation i selskabet fastslår han i en skriftlig kommentar:

»Selskabets drift har vaeret underskuds­givende, selvom flere af enhederne har vist sig rentable, men samlet set har det ikke kunne holdes oven vande, hvilket også har betydet, at selskabets ejer løbende har postet ganske mange penge i selskabet. Det er således endt med en større milliongae­ld, hvor det altoversky­ggende mellemvaer­ende altså er til ejeren.«

Kuratoren oplyser, at Ild.pizza frem til konkursen og lukning tirsdag i denne uge havde ca. 200 medarbejde­re hovedparte­n dog timelønned­e deltidsans­atte.

 ?? ?? Ild.pizza blev etableret i 2019 af to aarhusians­ke erhvervsfo­lk. Arkivfoto: Morten Lau-Nielsen
Ild.pizza blev etableret i 2019 af to aarhusians­ke erhvervsfo­lk. Arkivfoto: Morten Lau-Nielsen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark