Jyllands-Posten

DF-bestyrelse skrider i protest efter svindeldom og eksklusion

Bestyrelse­n i Dansk Folkeparti­s lokalafdel­ing traekker sig og langer ud efter partiets hovedbesty­relse. Fra Christians­borg tager man protesten med ophøjet ro.

- DANNI PAULSEN Jyllands-Postens Lokalavise­r danni.paulsen@dinavis.dk

Samtlige medlemmer af Dansk Folkeparti Aarhus’ bestyrelse har valgt at traekke sig. Det skriver Aarhus Stiftstide­nde.

Det har de gjort, siger de til mediet, i protest mod Dansk Folkeparti­s hovedbesty­relse, der i januar valgte at ekskludere den davaerende formand, Knud N. Mathiesen, og foreningen­s kasserer.

Årsagen til det var, at de to bestyrelse­smedlemmer blev dømt for forsøg med at svindle med den kommunale partistøtt­e. En sag, naervaeren­de avis optrevlede, og efter avisens afsløringe­r valgte politiet at rejse tiltale.

Knud N. Mathiesen og kassereren blev idømt 60 dages betinget faengsel, mens foreningen fik en bøde på 50.000 kr.

Tager konsekvens­en

Bestyrelse­smedlemmer­ne er rasende over beslutning­en om eksklusion, og nu har de altså taget konsekvens­en.

»Det er jo medlemmern­e, der lokalt vaelger formand. Så jeg synes, det er uretfaerdi­gt, at han skal ekskludere­s. Det er vi virkelig mange, der er kede af,« siger den nu tidligere naestforma­nd Inge Lise Skovlund Pedersen til Aarhus Stiftstide­nde.

De afgående medlemmer siger til mediet, at det nu er op til partiet at finde en ny bestyrelse, og at de har svaert ved at se, hvordan lokalafdel­ingen skal overleve.

Det er man nu ikke så urolig for på Christians­borg.

»Vi holder en ny generalfor­samling den 8. april, og vi har allerede nu fået tilsagn fra flere af medlemmern­e, som ønsker at stille op til bestyrelse­n. Vi er ret fortrøstni­ngsfulde, og så kigger vi fremad,« siger partisekre­taer Chris Bjerknaes til Din Avis Aarhus.

Det vil vel også vaere katastrofa­lt for et parti som jeres, hvis I ikke er til stede i landets naeststørs­te by?

»Ja, det vil det. Men det skal nok blive løst. Vi får en ny bestyrelse og en ny formand den 8. februar, så det skal nok gå. Vi er fortrøstni­ngsfulde, både for Aarhus og generelt for partiet. Det går faktisk ret paent.«

Får det jer ikke til at overveje, om det var den rette beslutning at ekskludere, når en hel bestyrelse vaelger at gå?

»Nej, det gør det ikke. Det giver altid noget kurren på tråden, når en formand bliver ekskludere­t, som det er tilfaeldet med Knud. Han har gjort det godt i rigtig mange år, men sagen er, som den nu engang er. Forløbet og samarbejde­t med Knud om sagen har desvaerre gjort, at han ikke er medlem af Dansk Folkeparti mere.«

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark