Jyllands-Posten

Nye Borgerlige-formand vil opløse lokalforen­ing: »Der er ikke noget tilbage at kaempe for«

Nye Borgerlige­s aarhusians­ke forening skal stemme om opløsning af vaelgerfor­eningen efter medlemsflu­gt. Formanden vil ikke vaere med mere.

- DANNI PAULSEN Jyllands-Postens Lokalavise­r danni.paulsen@dinavis.dk

Tirsdag mistede Nye Borgerlige endnu et folketings­medlem, da Kim Edberg Andersen skiftede til Danmarksde­mokraterne, og nu kan det alvorligt decimerede parti også miste en hel lokalforen­ing i landets naeststørs­te by.

Den 4. april skal de tilbagevae­rende medlemmer til generalfor­samling, og første punkt på dagsordene­n er, om foreningen skal opløses.

Lokalforma­nd Peter Schou er ikke i tvivl.

»Det var Pernille Vermunds ønske, da hun forlod partiet i januar, og det synes jeg, at vi skal honorere. Hun var partistift­er, og jeg har stor respekt for hende, men det er jo op til vores medlemmer,« siger han til Din Avis Aarhus.

Nye Borgerlige blev stiftet i 2015, og da det gik bedst for partiet, havde Peter Schou mellem 850 og 900 medlemmer i den aarhusians­ke gren. Men medlemmern­e er flygtet, i takt med at kaosset har bredt sig i partiet. Krige på Christians­borg, intern splid i

partiet, skandalesa­ger og mistede mandater har gjort, at lokalforen­ingen har mistet to tredjedele af medlemmern­e.

»Det er jo ikke katastrofa­lt, men jeg har bare svaert ved at se, at det skulle kunne blive til noget. Folk tegner medlemskab for et år, og når det udløber, mister vi nok flere. De tilbagevae­rende er jo ikke aktive. Når vi har afholdt arrangemen­ter, har der vaeret mellem nul og fire medlemmer med. Så kan det jo vaere lige meget,« siger Peter Schou.

Eksklusion­er

For den afgående lokalforma­nd er det helt store spørgsmål også, hvad der er tilbage at kaempe for, hvis medlemmern­e ikke vil opløse foreningen.

Lokalvalgt­e Lars Boje Mathiesen blev som partiforma­nd

ekskludere­t, så han er vaek, og det samme er det lokale byrådsmedl­em Henrik Arens, som meldte sig ud af partiet i kølvandet på eksklusion­en.

»Vi er sat i verden for at hjaelpe lokale politikere, men når jeg ikke har nogen politikere, så er det jo lidt vanskeligt. Der skal jo vaere nogen politikere at arbejde med, men vi har hverken kandidater til regionsråd­et, Folketinge­t eller byrådet, og hvad er så pointen? Man kan sikkert finde nogen, der gerne vil stille op, men vi skal jo også gerne have nogle dygtige kandidater. Der er ikke nogen tilbage, og hvad skal man så kaempe for?« spørger Peter Schou.

De tilbagevae­rende Nye Borgerlige-medlemmer skal til den ordinaere generalfor­samling den 4. april på Dokk1.

 ?? ?? Siden valgaftene­n 2022 er det gået staerkt ned for Nye Borgerlige. Arkivfoto: Christian Falck Wolff
Siden valgaftene­n 2022 er det gået staerkt ned for Nye Borgerlige. Arkivfoto: Christian Falck Wolff

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark