Jyllands-Posten

Her er den laenge ventede Audi

Den nye Audi Q6 e-tron markerer starten på en omfattende elektrisk Audi-offensiv. Efter flere forsinkels­er er den avancerede SUV på vej til Danmark.

- CHRISTIAN SCHACHT

Fem år er lang tid i bilindustr­ien, men det er praecis så laenge siden, at Audi meddelte, at maerket var i gang med at udvikle fremtidens platforme til de nyeste elektriske biler. Under navnet PPE var Audi sammen med Porsche ved at skabe en avanceret platform med 800-volts strømforsy­ning og mulighed for 270 kW lynopladni­ng. Det lød jo fantastisk.

Den blev først annonceret sammen med meldinger om helt nye Q6 e-tron og Porsche E-Macan, der skulle komme i 2022, men forskellig­e forsinkels­er – herunder veldokumen­terede udfordring­er hos Cariad, VW-koncernens interne softwaredi­vision – har skubbet lanceringe­n til nu.

Til gengaeld ser bilen spaendende ud, og Audi har et par oplagte esser i aermet.

Lang raekkevidd­e

Q6 e-tron er en elektrisk deltager i det, Audi betegner som ”det vigtigste segment” på markedet, og spiller en saerlig betydnings­fuld rolle ved at fungere som et elektrisk alternativ til den kendte Audi Q5.

I forhold til de øvrige elbiler er den storebror til Q4, der kører på en mere simpel platform fra Volkswagen, og i princippet lillebror til Q8, der er større, men ruller på en mere enkel platform.

Bilen er en halv klasse mindre end kendte modeller som BMW iX, Mercedes EQE SUV, den nye Polestar 3 og Xpeng G9, men det vil formentlig alligevel vaere blandt disse, at de primaere konkurrent­er skal findes.

Den nye Q6 er udstyret med et batteri på 94,9 kWh i nettokapac­itet, hvilket skulle vaere nok til en raekkevidd­e på op til 625 km. Og ja, den understøtt­er 270 kW lynopladni­ng, hvilket giver en opladnings­tid fra 10-80 pct. på 21 minutter. Ved en almindelig wallbox hjemme er der mulighed for AC-opladning med op til 11 kW.

Der vil vaere både en klassisk SUV og en mere coupéorien­teret Sportback, som vi kender det fra Q4.

Indtil videre tilbydes to motorvaria­nter, begge med quattro-firehjulst­raek. Den ene har en systemydel­se på 388 hk, mens SQ6 e-tron byder på en systemydel­se inklusive ekstra boost på 517 hk.

Q6 e-tron quattro accelerere­r fra 0 til 100 km/t. på 5,9 sek., mens SQ6 e-tron klarer det på 4,3 sek. Tophastigh­eden er henholdsvi­s 210 og 230 km/t.

De to modeller, som Audi Danmark har de største forventnin­ger til, ved vi desvaerre endnu ikke så meget om, udover at de må nøjes med baghjulstr­aek.

Mens den ene model er optimeret for effektivit­et og raekkevidd­e, vil den anden model vaere indgangsmo­dellen i Q6 e-tron-serien. Disse vil helt sikkert også have en lavere motorydels­e. De to modeller kommer senere på året.

Samtidig kommer Q6 e-tron quattro med et højt niveau af standardud­styr, så prisen er faktisk for en ”faerdigpak­ket” bil.

Audi Q6 e-tron quattro lanceres på det danske marked i løbet af sommeren til priser fra 659.990 kr.

Hvad prisen bliver for de mere prisvenlig­e udgaver, ved vi ikke endnu. Et gaet kunne vaere fra 550.000 kr.

Raekkevidd­en kan også ende med at blive laengere i disse udgaver. Til sammenlign­ing koster Porsche Macan med 408 hk fra 760.000 kr., men den kommer med meget begraenset udstyr.

Med en laengde på 4.771 mm, en bredde på

1.939 mm og en højde på 1.648 mm byder SUV’en på masser af plads, komfort og anvendelig­hed i dagligdage­n, fortaeller Audi. At akselafsta­nden naermer sig de tre meter, vidner yderligere om dette.

Bagagerumm­et har en volumen på 526 liter. Hvis bagsaedet klappes frem, giver det en bagagerums­volumen på 1.529 liter. Bagsaedern­e kan klappes frem separat (40:20:40).

Hertil kommer yderligere 64 liter i det såkaldte frunk under frontklapp­en – her kan man f.eks. nemt opbevare et par mindre rejsetaske­r.

Fravaeret af en transmissi­onstunnel frigør ekstra benplads og muliggør et mere komfortabe­lt midtersaed­e bagtil.

Desuden kan den nye Q6 også fås med anhaengert­raek med mulighed for at traekke op til 2,4 tons.

Underspill­et design

Designet overrasker ingen. Audi har ikke holdt designet af den nye Q6 e-tron saerligt hemmeligt, idet en håndfuld teaserbill­eder har afsløret planerne.

Bløde former står i et konstant samspil med skarpe falser og kanter på karrosseri­et, og den lodrette front med den helt lukkede, tredimensi­onelt udformede singlefram­e og luftindtag­ene i siderne er indrammet af en kant i selenitsøl­v eller sort højglans. Det højt placerede rudeparti er smalt og stramt udformet over karrosseri­et.

Kabinen er mere spaendende, for den ligner slet ikke det, vi kender fra Audi. Cockpittet er helt nyt. Den vigtigste nye tilføjelse er Audis naeste generation af maerkets infotainme­ntskaerm.

Tre skaerme er placeret på instrument­braettet – et 11,9-tommers virtuelt cockpit for føreren, en 14,5-tommers touchscree­n i midten og for passageren en 10,9-tommers skaerm, som dog er ekstraudst­yr.

Skaermen på passagersi­den kommer med ”privatlivs­tilstand”, hvilket betyder, at den kan vise videoer for passageren uden at distrahere føreren.

Q6 e-tron vil også blive tilbudt med et augmented reality head-up display med informatio­ner såsom hastighed, trafikskil­te og funktioner til førerassis­tance.

Audi har også redesignet infotainme­ntsystemet for Q6 e-tron, baseret på Android Automotive.

Senere på året får vi også endelig de nye A6 e-tron-modeller at se, og naerstuder­er man Audis planer, tyder det også på, at PPE-platformen bl.a. skal bruges til den elektrisk A4.

 ?? ??
 ?? ?? Fronten på den nye Audi Q6 e-tron er meget anderledes, end vi er vant til fra Audi. Fotos: Audi
Prisen starter ved 660.000 kr., men til efteråret kommer der billigere varianter med baghjulstr­aek.
Fronten på den nye Audi Q6 e-tron er meget anderledes, end vi er vant til fra Audi. Fotos: Audi Prisen starter ved 660.000 kr., men til efteråret kommer der billigere varianter med baghjulstr­aek.
 ?? ?? Cockpittet er helt nyt fra Audis side, og den ekstra skaerm i passagersi­den kan købes som ekstraudst­yr.
Cockpittet er helt nyt fra Audis side, og den ekstra skaerm i passagersi­den kan købes som ekstraudst­yr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark