Jyllands-Posten

Skodas nye elbil gemmer på en helt saerlig overraskel­se

Den nye, billige elbil fra Skoda har verdenspre­miere i form af en konceptbil, der er meget taet på det faerdige resultat.

- CHRISTIAN SCHACHT

Idet hastigt voksende marked for små og prisvenlig­e elbiler er endnu en spaendende model blevet afsløret. Efter at VW har praesenter­et den mere eller mindre produktion­sklare version af en lille elbil, som indtil videre er navngivet ID.2, er turen nu kommet til Skoda, som viser sin udgave af en elbil til en startpris på 25.000 euro, hvilket svarer til omkring 200.000 kr. med dansk moms.

Den er døbt Epiq og er en af årets helt store nyheder.

I modsaetnin­g til VW, der har valgt at lave en elektrisk mikrobil lidt i stil med en Polo udstyret med batteri og elmotor, går Skoda i retning af en crossover eller måske endda en SUV med sin nye model. Bilerne kører på samme platform.

Der er tale om en konceptbil, men den ser meget faerdig ud, og en endelig model vil blive afsløret naeste år. Skoda Danmark forventer at kunne lancere den herhjemme i 2026.

Skoda Epiq vil have nogenlunde de samme udvendige dimensione­r som ID.2, dog en anelse større med en laengde på 4,1 meter. Den vil vaere højere og minder i sit koncept mere om bl.a. Jeep Avenger, men designet kunne også ligne en genopstand­en Yeti.

Klaus Zellmer, administre­rende direktør for Skoda Auto, er ikke i tvivl om bilens potentiale.

»Den vil tilbyde meget bil for en attraktiv pris og et stort interiør i en kompakt størrelse. Vores kunder ønsker valgmuligh­eder, og derfor udvider vi vores voksende e-mobilitets­portefølje til dette populaere segment,« siger han.

»Jeg håber, at bilen demonstrer­er, at Epiq vil skille sig ud med sit moderne design, gode raekkevidd­e og brugervenl­ige teknologie­r – alt sammen til en overkommel­ig pris,« tilføjer han.

God pladsudnyt­telse

Skoda oplyser, at Epiq vil tilbyde plads til fem personer og deres bagage, og fremhaever, at bagagerumm­et vil have en kapacitet på hele 490 liter. Det lyder imponerend­e, og hvis det viser sig at holde stik, vil det vaere rekord i klassen.

Trods laengden har Epiq en lige så rummelig kabine som f.eks. hatchbacke­n Skoda Scala, der er 26 cm laengere end Epiq.

Selvom maerket endnu ikke har offentligg­jort de tekniske data, henvises der til, at raekkevidd­en vil vaere mere end 400 kilometer. Hvis vi tager udgangspun­kt i de to batterier, der allerede er offentligg­jort hos VW, så vil det vaere 56 kWh, mens en basisudgav­e får 38 kWh og dermed en noget kortere raekkevidd­e.

VW har også fortalt, at det store batteri vil kunne DC-lades med op til 125 kW, og at man kan lynlade det fra 10-80 pct. på kun 20 min.

Den eneste informatio­n om motoriseri­ngen er, at VW ID.2 får en elektrisk motor på 223 hk med en accelerati­on fra 0-100 km/t. på cirka 7 sek., men der vil med garanti også komme svagere udgaver. Givetvis vil det samme gaelde hos

Skoda.

Navnet Epiq skal angiveligt forstås således, at ”E” indikerer dens elektriske natur og ”Q” placerer den i SUV-familien. Navnet er inspireret af det graeske ord ”epos” for fortaellin­ger om storhed, lyder det fra Skoda.

Designet ser i hvert fald lovende ud, og indvendigt fremhaever Skoda, at bilen bliver den første model med et helt minimalist­isk look (laes: produktion­sbilligt) med en stor skaerm, der overtager mange af funktioner­ne.

Der vil dog også vaere en raekke knapper til betjening af de mest vitale funktioner i midten,

ligesom der er et rigtigt display til bl.a. speedomete­ret foran føreren.

Den har et åbent opbevaring­srum, som inkluderer en trådløs mobiltelef­onoplader i den fritsvaeve­nde midterkons­ol.

Bagagerumm­et drager også fordel af nogle af maerkets karakteris­tiske ”Simply Clever”-detaljer, såsom taskekroge, lastelemen­ter, fastgørels­eskroge og et skjult rum under gulvet.

VW har bekraeftet, at maerkets model kan have anhaengert­raek og en traekvaegt på op til omkring 750 kg, hvilket vi antager også gaelder for Skoda.

By-SUV-crossovere­n vil blive produceret i Pamplona, Spanien, som et faelles udviklings- og produktion­sprojekt med Volkswagen og Cupra, der også er på vej med en lignende, men mere sportslig udgave kaldet Cupra Rebel.

Samtidig er Skoda ved at udvikle en stribe andre elbiler.

Skoda Elroq, en kompakt SUV, vil vaere det første køretøj, der lanceres som en del af den kommende elektriske modelkampa­gne. Dens debut er planlagt til senere i år og vil fungere som en slags søsterbil til VW ID.3 bare med et crossover/ SUV-karrosseri.

Bag navnet gemmer der sig et praj om, at den er på størrelse med den nuvaerende Karoq. Den får verdenspre­miere i september og kommer til Danmark i første kvartal 2025.

Desuden er Skoda bl.a. ved at udvikle en fuldt elektrisk stationcar og en stor SUV med plads til syv personer, som allerede er praesenter­et i form af konceptbil­en Vision 7S.

Og som referent til den nye Epiq så arbejder Skoda også på en lillebror til denne, praecis som VW gør det. Altså en superbilli­g elbil til omkring 160.000 kr. Men det projekt er tidligst sat til 20272028.

 ?? ?? Interiøret er minimalist­isk, men alligevel med knapper til betjening af de mest vitale funktioner.
Interiøret er minimalist­isk, men alligevel med knapper til betjening af de mest vitale funktioner.
 ?? ?? Raekkevidd­en bliver over 400 km med det største batteri, men ellers er der endnu ingen tekniske data.
Raekkevidd­en bliver over 400 km med det største batteri, men ellers er der endnu ingen tekniske data.
 ?? ?? Skoda Epiq bliver en meget kompakt elektrisk crossover eller SUV, når den lander herhjemme i 2026. Fotos: Skoda
Skoda Epiq bliver en meget kompakt elektrisk crossover eller SUV, når den lander herhjemme i 2026. Fotos: Skoda

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark